Hoge bergpassen, schilderachtige uitzichten en idyllische dorpen

Treinreis Zwitserland ’23 (archief)

920
Duur
4 dagen
Bestemming
920
Duur
4 dagen
Vervoer
A Train A Train
B Night train B Night train
Bestemming
Treinreis Zwitserland

Let op: dit is de oude variant van de 4-daagse Zwitserland reis. Deze reis is momenteel niet meer te boeken bij Opreis.nl.

Tijdens deze 4-daagse treinreis door Zwitserland reis je met de beroemde Glacier Express én Bernina Express door het besneeuwde berggebied van Zwitserland. Trotseer eeuwenoude viaducten en rij over uitgestrekte vlaktes naar azuurblauwe meren. De schone berglucht en lokale specialiteiten zorgen ervoor dat je het échte Zwitserland ontdekt.

Spreekt deze treinrondreis door Zwitserland je aan, maar sluit de reis nog niet helemaal aan bij je reiswensen? Bekijk dan meer van onze treinrondreizen of kies voor een reisplan op maat. Onze treinadviseurs staan klaar om je te helpen!

Dag tot dag

Dag 1

Vandaag start je Zwitserland treinrondreis met een traject per rechtstreekse ICE-trein dwars door Duitsland naar Basel. Je kunt opstappen op een station naar keuze in Nederland of België. In Basel heb je tijd om een frisse neus te halen, voordat je op de trein naar Zermatt stapt. Neem de tijd om dit schilderachtige dorp aan de voet van de 4478 meter hoge Matterhorn te ontdekken. Dit authentieke dorp, met originele Zwitserse chalets en een prachtige oude winkelstraat, is autovrij en de ultieme plek om in de vakantiemodus te komen.

Dag 2

Zermatt - Sankt Moritz: de Glacier Express

bed icon Hotel Waldhaus am See Hotel Waldhaus am See

Na een lekker ontbijt neem je de unieke Glacier Express naar Sankt Moritz. Het traject met de Glacier Express wordt gezien als één van de mooiste treinreizen van Europa, bereid je voor op een bijzondere rit! Je reist dwars door de bergen en over eeuwenoude viaducten (waaronder het Landwasserviaduct). Onderweg kan je genieten van uitgestrekte alpenweiden, diepe ravijnen en schilderachtige dorpjes. Duik in Sankt Moritz het centrum in en laat je verleiden door het rijke culinaire aanbod wat de stad te bieden heeft.

Dag 3

Sankt Moritz - Tirano - Lugano: de Bernina Express

bed icon Acquarello Swiss Quality hotel Acquarello Swiss Quality hotel

Vandaag stap je op de Bernina Express, de hoogste spoorlijn van de Alpen. De trein rijdt door de bergen, langs eeuwenoude gletsjers, om uiteindelijk de Berninapas, op 2328 meter, te bereiken. Je reist over de Albula spoorlijn (welke op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat), gaat door negenendertig tunnels en over maar liefst vijfenvijftig viaducten! In Tirano is het tijd voor een Italiaanse lunch met een goed glas wijn. Met volle buik vervolg je de treinreis naar Lugano, het ‘Monte Carlo van Zwitserland’.

Dag 4

Lugano - Basel - Nederland

bed icon

Vandaag heb je een lange, maar zeker niet minder aantrekkelijke, reisdag voor de boeg. Fenomenale uitzichten, springende steenbokken en azuurblauwe meren zijn het decor. Je maakt een aangename tussenstop in Luzern, waar je de tijd hebt om over de houten Kapellbrücke te lopen en te dineren in een van de sfeervolle restaurants. Hierna stap je op de trein naar Basel, waar je overstapt op de ICE-trein die je naar huis brengt.

Wil je het traject van Lugano naar Luzern per bekende Gotthard Panorama Express afleggen? Dat kan! Kies dan voor de 6-daagse Zwitserland treinreis. Met de Gotthard Panorama Express reis je langs oude kastelen en door groene valleien naar het stadje Flüelen, gelegen aan het Vierwoudstedenmeer. Hier stap je over op de ferry naar Luzern. Tijdens deze boottocht heb je fenomenale uitzichten op reusachtige bergen die uitmonden in het diepblauwe meer. Eenmaal in Luzern, stap je op de trein naar Basel en vervolg je het traject naar Nederland per trein.

De prijzen in deze kalender zijn per persoon en op basis van reizen met 2, 4 of 6 personen. Selecteer onder ‘Boek deze treinreis’ een datum en het aantal personen voor de totale kosten van de reis.

Let op: de kalender staat standaard ingesteld op de voordeligste vertrekdatum. Meestal zijn er ook vertrekdata beschikbaar op eerdere momenten. Gebruik de pijltjes links- en rechtsboven de kalender om alle data te bekijken. 

Route

Inclusief

earth2 icon

Al onze treinreizen zijn inclusief

 • Volledige CO2 compensatie van je reis
 • Goed uitgedacht reisplan
 • Accommodatie altijd inclusief ontbijt
 • Plaatsreservering (indien mogelijk)
way icon

De reizen

 • Treinreis Utrecht - Zermatt in de 2e klas (upgrade mogelijk)
 • Glacier Express: treinreis Zermatt - St. Moritz in de 2e klas (upgrade mogelijk)
 • Bernina Express: treinreis St. Moritz - Tirano in de 2e klas (upgrade mogelijk)
 • Treinreis Lugano - Basel in de 2e klas (upgrade mogelijk)
 • Treinreis Basel - Utrecht in de 2e klas (upgrade mogelijk)
shopping-list icon

De Slaapplekken

 • Schallers Tannenhof, Zermatt *** Inclusief ontbijt (of vergelijkbaar)
 • Hotel Waldhaus am See, St. Moritz **** Inclusief ontbijt (of vergelijkbaar)
 • Acquarello Swiss Quality hotel, Lugano ** Inclusief ontbijt (of vergelijkbaar)
exclusive-list icon

Bijkomende kosten

 • Boekingskosten (€25 p. boeking) en VZR garantiefonds (€10 p. boeking)
exclusive-list icon

Kosten om rekening mee te houden

 • Overige maaltijden
 • Activiteiten & Excursies
 • Fooien & Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lokale toeristenbelasting
Opreis google review
4.9
109 reviews
Opreis trustpilot
4.7
94 reviews

Elke dag zetten onze treinspecialisten zich volledig in om onze reizigers een onvergetelijk en bovenal onbezorgd reisavontuur te bieden. We zijn dan ook trots op de mooie reviews die reizigers achterlaten. Neem gerust een kijkje bij onze Google reviews en lees nog meer reiservaringen op Trustpilot.

Eco-vriendelijk op reis

Boek deze treinreis
2 volwassenen • 0 kinderen
0
0
Klaar
110
Glacier Express upgrade naar eerste klasse. Bernina Express upgrade naar eerste klasse. Upgrade van de overige treintrajecten per dagtrein naar de eerste klasse (mits aanwezig in de trein).
40
Om optimale zekerheid te garanderen zijn we aangesloten bij het VZR garantiefonds en het Calamiteitenfonds. Specificatie kosten: Boekingskosten €27,50, VZR €10, Calamiteitenfonds €2,50.
Na het boeken van een treinreis nemen we contact met je op om de boeking te bevestigen. Onze treinspecialisten geven extra toelichting en sturen je de betaalinstructies voor de aanbetaling van 30%. De restantbetaling volgt 60 dagen voor vertrek. Wat gebeurt er na het boeken?
opreis

Deze treinreis is

CO2-neutraal

 • Met deze treinreis stoot je 5-11 keer minder CO2 uit dan bij een vliegreis.
 • Wij compenseren standaard de resterende CO2 voor al het vervoer.
 • Zo reis je via Opreis.nl eco-vriendelijk en CO2-neutraal.

Soortgelijke treinreizen

Vanaf
790
Treinreis duitsland moezel
Reisdagen
7 dagen
Vervoer
A Train A Train
Vanaf
790
Vanaf
2290
Treinreis Italië Oostenrijk
Reisdagen
20 dagen
Vervoer
A Train A Train
B Night train B Night train
Vanaf
2290
Vanaf
1360
Treinreis Railbaltica
Reisdagen
14 dagen
Vervoer
A Train A Train
Z Boat Z Boat
Vanaf
1360
Vanaf
2020
Treinreis Engeland Schotland
Reisdagen
14 dagen
Vervoer
A Train A Train
Vanaf
2020

Inloggen