Treinreizen Noorwegen

Sprookjesachtige fjorden, adembenemende natuur en gezellige steden: je ontdekt het tijdens een treinreis door Noorwegen

Met de trein naar Noorwegen

Altijd al eens met de trein naar Noorwegen willen gaan? Wij zeggen doen! Dankzij de robuuste kustlijn met diepe fjorden, typisch houten huisjes en uitgestrekte vlaktes is het net alsof je in een sprookjesboek belandt. Ga fietsen of hiken, eet Rakfisk met de locals en verwonder je over de gigantische fjorden. Wanneer je met de trein door Noorwegen reist, ontdek je ook nog eens plekken waar je met de auto nooit zou komen. Ook is het beter voor het milieu, win-win! Onze treinreizen door Noorwegen komen onder andere dwars door het dichtbeboste binnenland, vlak langs fonkelende fjorden en langs steden als Stavanger, Bergen en Oslo.

De mooiste treinreizen door Noorwegen

We krijgen vaak de vraag wat de mooiste treinreis door Noorwegen is. Ieder traject heeft natuurlijk zijn eigen charme, maar een heel bijzonder stuk is de Flåm Spoorlijn. Deze behoort tot ‘s werelds mooiste treinroutes! De beroemde Flåm Spoorlijn, ook wel Flåmsbana loopt van Myrdal naar Flåm, stijgt onderweg zo’n 865 meter! Ook het authentieke treinstel draagt bij aan de ervaring: donkergroen van buiten, bordeauxrood van binnen en een houten plafond. Natuurlijk word je – net zoals overal in Noorwegen – getrakteerd op een spectaculair uitzicht. Nog zo’n pareltje is de Dovre spoorlijn: een prachtig traject wat je met de Poolcirkel Express aflegt. Onderweg passeer je de betoverende Gudbrandsdalen-vallei (de Koning van de Valleien) en het intens blauwe Mjøsa-meer.

Met de boot naar Noorwegen

Een treinrondreis Noorwegen begint niet meteen in de trein, maar op de ferry. Het avontuur start namelijk met een treinreis naar Kiel, waar je vervolgens op de boot naar Noorwegen stapt. Aan boord beschik je over een comfortabele hut met fijne bedden. Ook zijn er restaurants, een café, winkeltjes en zelfs een sauna! Een relaxed begin dus van je treinreis door Noorwegen. Je kunt bij opreis.nl kiezen uit twee verschillende treinrondreizen, een zomerse variant en een winterse variant.

Reisplan op maat voor een treinvakantie in Noorwegen

Spreekt treinreizen door Noorwegen je aan, maar zijn er een aantal zaken die je graag anders wil? Bijvoorbeeld een extra dag in Bergen of een andere accommodatie? Neem dan contact met ons op via Whatsapp of plan een belafspraak met één van onze treinreisspecialisten. Er is een hoop mogelijk en daar helpen we je graag bij. Hoe meer informatie je al voor ons hebt, hoe beter we de reis op jouw wensen kunnen aansluiten.

Boek een treinreis met opreis.nl

Als je ervoor kiest om een treinreis met opreis.nl te maken, kies je voor een avontuurlijke en milieubewuste manier van reizen. Je ontdekt bijzondere bestemmingen waar je met de auto of het vliegtuig niet zou komen, je overnacht in comfortabele accommodaties en je kiest ook nog eens voor minder impact op het milieu. We bieden treinreizen aan door verschillende landen in Europa, van Italië en Portugal tot Schotland en Zwitserland. De voordelen? Alle treinrondreizen starten en eindigen in Nederland De unieke treinreizen zijn samengesteld voor ervaren treinreizigers Je boekt een compleet pakket inclusief alle vervoerstickets en fijne accommodaties.

Noorwegen treinreis ervaring van Siebrand

Siebrand, specialist treinreizen bij Opreis.nl, ging met de Poolcirkel Express naar Tromsø: “Daar zaten we dan, rond een kampvuurtje met een blikje Landsøl (lokaal bier) en opeens verscheen het Noorderlicht aan de hemel. De groene lijnen dansten vrolijk aan de hemel. Een magisch moment!”

Vanaf
1340
Treinreis Noorwegen
Reisdagen
9 dagen
Vervoer
A Train A Train
Z Boat Z Boat
Vanaf
1340
Vanaf
1850
Treinreis Noorwegen
Reisdagen
13 dagen
Vervoer
A Train A Train
Z Boat Z Boat
Vanaf
1850
Vanaf
1570
Treinreis Poolcirkel Express
Reisdagen
11 dagen
Vervoer
A Train A Train
B Night train B Night train
Z Boat Z Boat
Vanaf
1570

Inloggen