Treinvakantie bestemingen
18  Tours
Sort by
  • Titel
  • Prijs
  • Beoordeling
  • Availability date
Treinreis Andalusië
Spanje
11 dagen
1.9
1.9 /5
1650
Bekijk Treinreis
Treinreis Duitsland
Duitsland, Moezel en Rijnvallei
7 dagen
0 /5
750
Bekijk Treinreis
Treinreis Italië & Oostenrijk
Italië, Oostenrijk
20 dagen
2.1
2.1 /5
1780
Bekijk Treinreis
Treinreis Noorwegen
Noorwegen
13 dagen
5
5 /5
1990
Bekijk Treinreis
Treinreis Oost-Europa
Oost-Europa
21 dagen
0 /5
1780
Bekijk Treinreis
Treinreis Poolcirkel Express
Denemarken, Zweden, Noorwegen
11 dagen
4.9
4.9 /5
1640
Bekijk Treinreis
Treinreis Rail Baltica
Baltische Staten en Oost-Europa
17 dagen
0 /5
1870
Bekijk Treinreis
Treinreis Rail Baltica
Baltische Staten en Oost-Europa
14 dagen
0 /5
1570
Bekijk Treinreis
Treinreis Scandinavië - Tijdelijk niet beschikbaar
Noorwegen, Zweden, Denemarken
18 dagen
1
1 /5
2170
Bekijk Treinreis
Treinreis Schotland
Schotland
10 dagen
3.9
3.9 /5
1050
Bekijk Treinreis
Treinreis Schotland & Caledonian Sleeper
Schotland
10 dagen
3.8
3.8 /5
1130
Bekijk Treinreis
Treinreis Schotland & Engeland
Engeland, Schotland
14 dagen
3.8
3.8 /5
1730
Bekijk Treinreis
Treinreis Spanje & Portugal
Spanje, Portugal
21 dagen
1.8
1.8 /5
2350
Bekijk Treinreis
Treinreis Toscane & Cinque Terre
Italië
10 dagen
2.2
2.2 /5
1330
Bekijk Treinreis
Treinreis Zwitserland
Zwitserland
17 dagen
2.9
2.9 /5
2340
Bekijk Treinreis
Treinreis Zwitserland
Zwitserland
4 dagen
2.6
2.6 /5
900
Bekijk Treinreis
Treinreis Zwitserland
Zwitserland
6 dagen
2.7
2.7 /5
950
Bekijk Treinreis
Treinreis Zwitserland
Zwitserland
9 dagen
3.8
3.8 /5
1270
Bekijk Treinreis

Treinvakanties in Europa

Bij Opreis.nl vind je de mooiste treinvakanties in Europa. In ons aanbod van volledig verzorgde treinvakanties vind je treinvakanties naar Zwitserland, Noorwegen, Schotland, Spanje, Italië, Oost-Europa en nog meer meer bijzondere plekken. 

Alle treinvakanties van Opreis.nl voldoen aan de drie basisprincipes: duurzaam, avontuurlijk en ontspannen. Zo weet je precies waar je aan toe bent als je een treinvakantie bij Opreis.nl boekt. Verder zijn alle Opreis.nl treinreizen altijd inclusief OV-vriendelijke accommodaties met ontbijt en treintickets met (indien mogelijk) plaatsreservering. Ook de CO2-compensatie van de treinvakanties is altijd inbegrepen als je een reis bij Opreis.nl boekt. 

Dus ben je op zoek naar avontuur en ontspanning, en wil je dat jouw treinvakantie zo min mogelijk negatieve impact op het klimaat heeft? Dan is een treinvakantie in Europa van Opreis.nl zeker een goede keuze. 

Vragen over een treinvakantie in Europa

De treinvakanties van Opreis.nl zijn volledig verzorgd: inclusief treintickets met plaatsreservering*, OV-vriendelijke hotels met ontbijt* en 24/7 support met aandacht en een lach. Klik bij onze treinvakanties op ‘Inclusief’ voor meer informatie over wat wel/niet bij de reizen is inbegrepen. 

* Plaatsreservering is niet bij alle treinen mogelijk, indien het mogelijk is bieden we tickets met gereserveerde plaatsen. Voor hotels geldt dat in bepaalde gevallen de hotels iets verder van het station liggen, indien dat beter uitkomt om de stad te verkennen.

Staat jouw droom treinvakantie niet tussen ons aanbod? Laat dan simpel jouw treinvakantie in Europa op maat samenstellen door onze treinspecialisten. Laat via het Treinvakantie op maat formulier jouw reiswensen achter om van start te gaan. 

 

Je treinvakantie verlengen is vooraf meestal geen enkel probleem! Neem even contact met ons op en onze treinreisspecialist helpt je om simpel via de website een aangepaste treinvakantie te boeken.

Wil je meer aanpassen aan een van onze standaard treinvakanties? Laat via het Treinvakantie op maat formulier jouw reiswensen achter voor een maatwerk treinreis.

De treinvakanties van Opreis.nl kunnen simpel online geboekt worden. Via het gebruiksvriendelijke boekingsformulier vul je al je gegevens en voorkeuren in, waarna je de boeking afrondt met een aanbetaling van 30% via iDeal of Bancontact (België). Lukt het online boeken van je treinvakantie niet of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze treinspecialisten helpen je graag!

Een treinvakantie in Europa is veel milieuvriendelijker dan reizen met het vliegtuig. Door jouw keuze voor een treinreis stoot je 5 tot 11 keer minder CO2 uit dan bij een vliegreis. Bovenop deze besparing door jouw keuze voor de trein, compenseren we bij opreis.nl standaard de resterende CO2 van de trein- en bootreizen via het lokale biogas compensatieprogramma Oxe Geeft Gas. Zo reis je via opreis.nl volledig CO2-neutraal.

Opreis.nl is lid van het VZR Garantiefonds. Via dit garantiefonds kunnen we garanderen dat jouw boeking veilig en beschermd is. Je loopt geen enkel risico dat je betaalde boekingsbedrag kwijtraakt door bijvoorbeeld een  faillissement.
Boek je een treinvakantie bij Opreis.nl, dan betaal je slechts 30% van de reissom op het moment van boeken. Deze betaling voldoe je simpel via iDeal of Bancontact (België). Het restant van de reissom maak je uiterlijk 60 dagen voor vertrek over via een bankoverschrijving. 

Ja, je kunt je treinvakantie altijd annuleren of wijziging. Vaak brengt een annulering of een wijziging wel kosten met zich mee. Meer informatie vind je in onze algemene voorwaarden. Sowieso raden we je aan om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Een vakantie per trein is duurzaam, avontuurlijk en ontspannen. Reizigers van jong tot oud kiezen voor een duurzame vakantie met de trein. Sommigen reizen alleen, veel als stel, maar ook hele families kiezen voor een Opreis.nl treinvakantie. Sinds de start van Opreis.nl begin 2022 is het enthousiasme en de vraag naar onze reizen heel groot.

Maar wat is er dan zo leuk aan de trein? Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen, ziet oogstrelende landschappen voorbij trekken en ontmoet andere reizigers en locals.

Veel van onze reizigers vinden het op voorhand spannend, omdat ze nog niet eerder per trein hebben gereisd. We hebben echter nog nooit van reizigers gehoord dat de keuze voor de trein tegenviel. Benieuwd naar de verhalen van onze reizigers? Klik dan hier voor alle Google reviews. 

We maken in de meeste gevallen gebruik van OV-vriendelijke hotels. Deze hotels zijn op loopafstand van het station (maximaal zo’n 15 minuten lopen). Indien het station ver buiten het centrum ligt, en het ten goede komt van de reisbeleving, kiezen we in bepaalde gevallen voor een centraal gelegen hotel. In deze gevallen adviseren we om de bus, metro of een taxi naar het hotel nemen. 

Ons eerste advies is om niet te zwaar in te pakken als je op treinvakantie gaat. De treinreizen zijn redelijk actieve reizen waarbij je veel onderweg bent. Wil je toch veel bagage meenemen? De bagagevrijheid per persoon is vrijwel altijd 30 kilo verdeeld over maximaal drie koffers.

Onze treinspecialisten helpen je met aandacht en een lach. Stuur ons een WhatsApp bericht (+31 30 227 18 70) of e-mail (info@opreis.nl) en je ontvangt snel antwoord op je vraag. Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook. Via WhatsApp of e-mail plan je simpel en snel een belafspraak in met een van onze treinspecialisten.

Heb je een spoedvraag tijdens je treinvakantie? Onze support is 24/7 bereikbaar via het spoednummer wat je in de reispapieren vindt. 

Veel reizigers uit België hebben al gekozen voor een treinvakantie uit het aanbod van Opreis.nl. Het is bij vrijwel alle treinvakantie uit ons aanbod mogelijk om te vertrekken vanuit België. Je kan dit simpel aangeven tijdens het boekingsproces. Voor de reizen die starten met een ferry overtocht vanuit IJmuiden of Emdengeldt dat je zelf de reis naar het startpunt van de reis dient te organiseren. Onze treinspecialisten helpen je graag bij het uitstippelen van de treinreis of het reserveren van een parkeerplaats.

Inloggen