Over opreis.nl

Bij opreis.nl zorgen we met onze bijzondere treinreizen dat duurzaamheid en reizen hand in hand kunnen gaan.

Reizen en duurzaamheid hand in hand: kan dat? Bij opreis.nl weten we zeker van wel. Ja, een rondreis aan de andere kant van de wereld is onvergetelijk, maar het kan ook op een andere manier. Spectaculaire landschappen, hoge bergtoppen, idyllische dorpen, bruisende steden, droge woestijn, helderblauw water, bijzondere culturen en gastronomisch genot: we hebben het allemaal in Europa. Het is niet voor niks dat mensen van over de wereld naar ons prachtige continent komen om rond te reizen. 

Bijkomend (duurzaam) voordeel is dat Europa bij uitstek geschikt is om per trein rond te reizen. Via het meest dichte spoornetwerk van de wereld, meer dan 280.000 km in totaal, kom je op plekken waar je anders nooit zou komen. Bovendien reis je comfortabel, ontwijk je files, stap je hartje centrum uit en trekken onderweg de meest mooie landschappen aan je voorbij. Nieuwe werelden ontdekken dichtbij huis, comfortabel reizen en ondertussen een steentje bij dragen aan een duurzame wereld. 

Jan Jaap Meendering en Bas Tromp staan aan de basis van het vernieuwde opreis.nl. De coronaperiode gaf ons de tijd om het concept van opreis.nl om te gooien en weer aan te laten sluiten bij de wereld van vandaag. Ons doel is om reizigers te bewijzen dat reizen duurzaam kan, zonder concessies te doen op het gebied van avontuur en comfort. Laat je inspireren en kies voor een van onze bijzondere treinrondreizen door Europa. 

Over

Avontuurlijk

Vergaap je aan adembenemende landschappen, kom op plekken waar je anders niet zou komen en ontmoet andere reizigers en locals. Aan avontuur geen gebrek tijdens een reis per trein!

Over

Duurzaam

Tijdens een avontuurlijke treinrondreis kies je voor 7 tot 11 keer minder impact op het milieu dan wanneer je per vliegtuig reist. Avontuur en duurzaamheid gaan op deze manier hand in hand.

Over

Ontspannen

In langeafstandstreinen beschik je over een comfortabele stoel, genoeg ruimte en vaak zelfs stroom en wifi. Zeg maar ‘hallo’ tegen onbezorgd uit het raam staren, Netflixen en fijne dutjes.

Over

Beleef een nieuw avontuur in Europa

Over

Ontdek per trein bijzondere bestemmingen

Over

Help mee aan een duurzamere wereld

1

ONVERGETELIJKE OPREIS.NL TREINRONDREIZEN

7

KEER MINDER CO2 UITSTOOT DAN VLIEGEN

280000

KILOMETER SPOOR DOOR EUROPA

JAN JAAP MEENDERING

Specialist treinreizen

JAN JAAP MEENDERING

25 jaar geleden begon mijn treinavontuur met de start van mijn eerste échte treinreis, als 10 jarig jochie. Van Moskou naar Beijing per Transsiberië Express. Die fantastische treinreis liet mij niet meer los. Vele treinreizen later is die liefhebberij meer dan een fulltime baan geworden. Dagelijks ben ik bezig met het zorgvuldig uitstippelen en boeken van reizen per trein voor reizigers die óók de charme van treinreizen maar het ‘gedoe’ graag uitbesteden.

BAS TROMP

Specialist klantbeleving

BAS TROMP

Met de lancering van het nieuwe opreis.nl, waarbij zowel reizen als duurzaamheid een belangrijke rol spelen, gaat er voor mij een droom in vervulling. Reizen is een van m'n grote hobby's, en dat ik tegelijkertijd een steentje bij kan dragen aan een duurzamere wereld maakt het extra fijn. Vanuit mijn expertise op het gebied van online marketing is het mijn doel om reizigers te overtuigen dat reizen ook duurzaam kan, zonder consessies te hoeven doen op het gebied van avontuur en comfort.

SIEBRAND JONKER

Specialist treinreizen

SIEBRAND JONKER

In het laatste jaar van mijn opleiding Toerisme Management heb ik de kans gekregen een inspirerende afstudeerstage bij opreis.nl te doen. Als zeiler gaan duurzaamheid en avontuur hand in hand. Zeilend heb ik al veel van de Europese kust mogen ontdekken. Jan Jaap en Bas hebben mij nu geïntroduceerd in een nieuwe manier om het binnenland van Europa te beleven.