Imposante bergtoppen, vredige alpenweides en authentieke dorpjes: een treinreis door Zwitserland brengt je in vervoering

De mooiste treintrajecten ter wereld vind je in Zwitserland

Wanneer je een treinreis door Zwitserland maakt, reis je over enkele van de mooiste treintrajecten ter wereld. Neem bijvoorbeeld de GoldenPass line, een unieke treinreis langs een van de meest adembenemende panoramaroutes van Zwitserland. Ook tijdens de reis met de Gotthard Panorama Express kom je ogen tekort, net als tijdens het traject van Zermatt naar St. Moritz. Denk aan vergezichten op besneeuwde bergtoppen, blauwe meren en ruige rivieren. De Glacier Express waar je tijdens de korte treinreis door Zwitserland mee reist, behoort tot één van de mooiste treinroutes binnen Europa. Wanneer je je vergaapt aan de prachtige uitzichten weet je meteen waarom treinreizen zo fijn is!

Met de trein naar Zwitserland

Met de trein naar en door Zwitserland is een ultiem comfortabele manier van reizen. Het spoornetwerk binnen Zwitserland is ontzettend goed aangelegd en ook de reis vanuit Nederland naar Zwitserland is zo voorbij. Je reist namelijk met de nachttrein vanuit Amsterdam of Utrecht naar Basel. Terwijl je slaapt rij je in ongeveer 10 uur naar deze Zwitserse stad. Vanaf daar reis je gemakkelijk naar andere plekken in Zwitserland, zoals het prachtig gelegen Zermatt. Tijdens onze korte treinreis door Zwitserland verblijf je hier één of twee dagen. Ook kun je vanuit Basel doorreizen naar de bruisende stad Zürich. Eén ding is zeker, Zwitserland heeft alles te bieden voor een spectaculaire treinreis. Gezellige steden, authentieke bergdorpen en sprookjesachtige natuur. Of wat dacht je van de 3452 meter hoge Jungfraujoch, waar je het hoogste treinstation van Europa vindt. Een treinreis door Zwitserland is een perfecte combinatie van natuur en cultuur.

Reisplan op maat voor een treinvakantie in Zwitserland

Naast onze standaard reizen naar Zwitserland is het ook mogelijk om samen met ons een eigen reisplan voor een treinvakantie in Zwitserland te creëren. Wil je bijvoorbeeld ergens een extra dagen inplannen of in een ander soort hotel verblijven? Het kan allemaal wanneer je contact met ons opneemt voor een reisplan op maat. Via dit formulier kun je je al jouw wensen aan ons doorgeven. Wanneer je ons zoveel mogelijk informatie doorgeeft, kunnen we de reis zo goed mogelijk op jouw wensen aansluiten.

Boek een treinrondreis door Zwitserland met opreis.nl

Als je ervoor kiest om een Zwitserland treinreis met opreis.nl te maken, kies je voor een avontuurlijke en milieubewuste manier van reizen. Je ontdekt bijzondere bestemmingen waar je met de auto of het vliegtuig niet zou komen, je overnacht in comfortabele accommodaties en je kiest ook nog eens voor minder impact op het milieu. We bieden treinreizen aan door verschillende landen in Europa, van Italië en Portugal tot Schotland en Zwitserland. De voordelen?

  • Alle treinrondreizen starten en eindigen in Nederland
  • De unieke treinreizen zijn samengesteld voor ervaren treinreizigers
  • Je boekt een compleet pakket inclusief alle vervoerstickets en fijne accommodaties
Treinreis Zwitserland
Zwitserland
9 dagen
3.8
3.8 /5
1270
Bekijk Treinreis
Treinreis Zwitserland
Zwitserland
17 dagen
2.9
2.9 /5
2340
Bekijk Treinreis
Grand Train Tour Zwitserland
Zwitserland
9 dagen
2.8
2.8 /5
1460
Bekijk Treinreis
Treinreis Zwitserland
Zwitserland
6 dagen
2.7
2.7 /5
950
Bekijk Treinreis
Treinreis Zwitserland
Zwitserland
4 dagen
2.6
2.6 /5
900
Bekijk Treinreis
De drie voordelen van een

Treinvakantie in Zwitserland

Duurzaam
Treinreizen door Zwitserland

Kies je voor een treinreis door Zwitserland, dan kies je voor 5 tot 11 keer minder impact op het milieu dan bij een vliegreis naar Zwitserland. Reizen en duurzaamheid gaan op deze manier volledig hand in hand bij een treinvakantie in Zwitserland.

Avontuurlijk
Treinreizen door Zwitserland

Geniet van oogstrelende Zwitserse alpenweides, kom op plekken in Zwitserland waar je anders niet zou komen en ontmoet andere reizigers en Zwitsere locals. Aan avontuur geen gebrek tijdens een treinvakantie in Zwitserland!

Ontspannen
Treinreizen door Zwitserland

Treinreizen door Zwitserland is heerlijk ontspannen. Je hebt veel ruimte in de Zwitserse treinen, alle tijd om onbezorgd uit het raam te staren naar de Zwitserse Alpen, bij te praten met je reispartner en eindelijk eens dat goede boek te lezen.

Inloggen