Treinreizen Zweden

Veel groen, lokale ambacht en steden vol verrassende architectuur: je ontdekt het tijdens een treinreis door Zweden

Met de trein naar Zweden

Zet je schrap voor het ultieme Zweedse treinavontuur! Droom je van een reis waar de ongerepte natuur en het bruisende stadsleven elkaar afwisselen? Dan is Zweden jouw volgende bestemming. Stel je voor: van de historische straten van Stockholm tot de adembenemende uitzichten boven de poolcirkel in Narvik, Noorwegen – dit is niet zomaar een treinreis, dit is de reis van je leven.

Zomerliefhebbers, opgelet! De treinreis door het zuiden van Zweden brengt je via Stockholm naar het prachtige eiland Gotland en Göteborg. En voor de winterse zielen onder ons: de comfortabele nachttrein brengt je van Stockholm naar het betoverende Abisko of Narvik. Word wakker boven de poolcirkel, waar de sneeuw de wereld in een stille witte deken heeft gehuld.

Dus, waar wacht je nog op? Laat de trein je meevoeren naar de wonderen van Zweden en Scandinavië. Dit is jouw kans op een onvergetelijke reis per trein door Zweden en Scandinavië. Pak je koffers, Zweden wacht op je!

De mooiste treinreizen door Zweden

Lijkt zo’n treinreis door Zweden je wel wat? Kies voor een treinreis naar het zuiden van Zweden of duik in het Poolcirkel Express avontuur. Een treinreis dwars door Scandinavië, waarbij je naast Zweden ook Noorwegen en Denemarken bezoekt. Zo ontdek je in één reis enkele van de mooiste plekken die Scandinavië te bieden heeft! Hoogtepunten zijn onder andere: een rit over ‘s werelds mooiste treintrajecten zoals de Flåm Spoorlijn en de Dovre in Noorwegen, het bruisende Stockholm met haar vijftien Michelinsterren restaurants én de overtocht per ferry naar Gotland en de ferry met overnachting vanuit Duitsland.

Bewonder de leukste steden van Zweden

Als je met de trein door Zweden reist, kun je, naast genieten van mooie natuur, ook een aantal mooie steden bezoeken. Neem bijvoorbeeld Stockholm, de hoofdstad van het land. De stad is gebouwd op veertien eilanden, dus er valt genoeg te ontdekken. Bewonder bijvoorbeeld Kungliga slottet, het koninklijk paleis, struin door de hippe winkelstraten of breng een bezoek aan het ABBA museum. Ook Göteborg is een verrassend leuke stad, waar je kunt genieten van heerlijke visgerechten uit de haven.

Bezoek Hanzestad Visby per trein en ferry

Ontdek de middeleeuwse charme van Visby op Gotland, waar geschiedenis en natuur samenkomen tussen eeuwenoude stadsmuren en geplaveide straatjes. Reis per trein en ferry naar dit adembenemende eiland voor een unieke mix van cultuur, avontuur en de warme gastvrijheid van de eilandbewoners. Visby, een historische parel in de Oostzee, wacht op je met verhalen die alleen hier tot leven komen.

Fika en treinreizen

Fika is in Zweden meer dan een koffiepauze; het is een essentieel onderdeel van de cultuur, een moment om even stil te staan en te genieten, ook tijdens een treinreis. Terwijl de Zweedse landschappen aan je voorbijglijden, vind je in de treincafés de perfecte setting voor jouw fika-moment. Met een verse kop koffie en een traditioneel Zweeds gebakje in de hand, deel je verhalen en ervaringen met medereizigers of geniet je in stilte van de reis. Dit zijn de momenten die de Zweedse treinreizen zo uniek maken. Ontdek zelf hoe fika en treinreizen in Zweden samen een onvergetelijke ervaring vormen

Boek een treinreis Zweden met Opreis.nl 

Wanneer je kiest voor een treinreis met Opreis.nl kies je voor een avontuurlijke en milieubewuste manier van reizen. Je ontdekt bijzondere bestemmingen waar je met de auto of het vliegtuig niet zou komen, je overnacht in comfortabele accommodaties en je kiest ook nog eens voor minder impact op het milieu.

Vanaf
1220
Reisdagen
11 dagen
Vervoer
A Train A Train
Z Boat Z Boat
Vanaf
1220
Vanaf
2060
Reisdagen
18 dagen
Vervoer
A Train A Train
Z Boat Z Boat
Vanaf
2060
Vanaf
1570
Treinreis Poolcirkel Express
Reisdagen
11 dagen
Vervoer
A Train A Train
B Night train B Night train
Z Boat Z Boat
Vanaf
1570

Inloggen