Uitgestrekte bossen, diepblauwe fjorden, hoge bergen en hippe steden: je ziet het allemaal tijdens een treinreis door Scandinavië

Per trein door de overweldigende natuur

Een treinreis door Scandinavië staat vooral in het teken van overweldigende natuur. Scandinavië is dan ook de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars. Toch zijn ook fans van hippe steden en culturele hotspots hier op de juiste plek, want Scandinavië beschikt over een aantal bruisende steden, zoals Oslo, Kopenhagen en Stockholm. Samen de perfecte ingrediënten voor een unieke vakantie in Scandinavië. Wanneer je met de trein door Scandinavië reist kun je rekenen op een hoop comfort en een aantal prachtige treintrajecten waarbij je continu je ogen uitkijkt. Het traject over de beroemde Flåm spoorlijn is er bijvoorbeeld zo eentje. Tijdens deze adembenemende rit overbrug je maar liefst 800 meter met een hellingspercentage van 55%!

De voordelen van een treinreis door Scandinavië

In de verschillende dorpen en steden die je bezoekt kun je heerlijk rondstruinen door de straten, winkelen in leuke boetieks en genieten van het grote aanbod aan culinaire mogelijkheden. Wanneer je een treinrondreis door Scandinavië maakt, ontdek je de meest prachtige bestemmingen op een duurzame manier. Dat is op zichzelf natuurlijk al erg voordelig, maar je ziet ook nog eens veel meer van de omgeving dan wanneer je met het vliegtuig reist of zelf op de weg moet letten. Een echte win-win situatie dus!

Treinvakantie in Scandinavië

Opreis.nl biedt twee treinreizen door het prachtige Scandinavië. Eén complete treinrondreis van 19 dagen door Noorwegen, Zweden en Denemarken en een kortere treinreis van 10 dagen door Noorwegen. Tijdens beide reizen leg je ook een aantal trajecten af per boot, wat ervoor zorgt dat je de omringende natuur weer op een hele andere manier kunt bekijken. Je bezoekt hippe steden, reist over bijzondere treintrajecten en je bevindt je een aantal dagen midden in de adembenemende Scandinavische natuur. Dat je een goed opgeladen camera mee moet nemen tijdens je treinreis Scandinavië staat vast, want de landschappen zijn werkelijk fantastisch. Wegdommelen in de treincoupé zit er waarschijnlijk niet in, want voor je het weet mis je net dat ene mooie uitzicht!

Reisplan op maat voor een treinvakantie in Scandinavië

Spreekt de treinrondreis Scandinavië of de treinreis Noorwegen je aan, maar zijn er wat dingen die je net graag anders zou zien? Neem dan contact met ons op voor een reisplan op maat. Wil je bijvoorbeeld extra dagen inplannen, kies je liever voor een treinreis door Zweden alleen of wil je in een ander hotel verblijven? Er zijn vele mogelijkheden en daar helpen we je graag bij. Via dit formulier kun je je wensen aan ons doorgeven. Hoe meer informatie je al voor ons hebt, hoe beter we de reis op jouw wensen kunnen aansluiten.

Boek een Scandinavië treinreis met opreis.nl

Als je ervoor kiest om een Scandinavië treinreis met Opreis.nl te maken, dan kies je voor een avontuurlijke en milieubewuste manier van reizen. Je ontdekt bijzondere bestemmingen waar je met de auto of het vliegtuig niet zou komen, je overnacht in comfortabele accommodaties en je kiest ook nog eens voor minder impact op het milieu. We bieden treinreizen aan door verschillende landen in Europa, van Italië en Portugal tot Schotland en Zwitserland. De voordelen?

  • Alle treinrondreizen starten en eindigen in Nederland
  • De unieke treinreizen zijn samengesteld voor ervaren treinreizigers
  • Je boekt een compleet pakket inclusief alle vervoerstickets en fijne accommodaties

Scandinavië treinreis ervaring van Siebrand

Siebrand, specialist treinreizen bij Opreis.nl, ging met de Poolcirkel Express naar Tromsø: “Daar zaten we dan, rond een kampvuurtje met een blikje Landsøl (lokaal bier) en opeens verscheen het Noorderlicht aan de hemel. De groene lijnen dansten vrolijk aan de hemel. Een magisch moment!”

Treinreis Noorwegen
Noorwegen
13 dagen
5
5 /5
2020
Bekijk Treinreis
Trein- en bootreis Zuid-Noorwegen
Denemarken, Noorwegen
9 dagen
5
5 /5
1390
Bekijk Treinreis
Treinreis Poolcirkel Express
Denemarken, Zweden, Noorwegen
11 dagen
4.9
4.9 /5
1640
Bekijk Treinreis
Treinreis Scandinavië - Tijdelijk niet beschikbaar
Noorwegen, Zweden, Denemarken
18 dagen
1
1 /5
2170
Bekijk Treinreis
De drie voordelen van een

Treinvakantie in Scandinavië

Duurzaam
Treinreizen door Scandinavië

Kies je voor een treinreis door Scandinavië, dan kies je voor 5 tot 11 keer minder impact op het milieu dan bij een vliegreis naar Scandinavië. Reizen en duurzaamheid gaan op deze manier volledig hand in hand bij een treinvakantie in Scandinavië.

Avontuurlijk
Treinreizen door Scandinavië

Geniet van oogstrelende Scandinavische landschappen, kom op plekken in Scandinavië waar je anders niet zou komen en ontmoet andere reizigers en Noorse locals. Aan avontuur geen gebrek tijdens een treinvakantie in Scandinavië!

Ontspannen
Treinreizen door Scandinavië

Treinreizen door Scandinavië is heerlijk ontspannen. Je hebt veel ruimte in de Noorse treinen, alle tijd om onbezorgd uit het raam te staren naar de Noorse fjorden, bij te praten met je reispartner en eindelijk eens dat goede boek te lezen.

Inloggen