Adembenemende landschappen, historische steden en iconische bezienswaardigheden: je ontdekt het allemaal tijdens een treinreis door Schotland

Een treinreis door de Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden zijn de perfecte plek voor wandel- en natuurliefhebbers. Tijdens een treinreis door Schotland breng je een groot gedeelte van je tijd door in deze prachtige omgeving. Reis langs mysterieuze kastelen, ga op zoek naar het monster van Loch Ness en waag je aan een portie haggis met neeps en tatties. Ook kun je de iconische Jacobite stoomtrein bewonderen, die ook wel bekend staat als de Hogwarts Express in de Harry Potter. Het bijhorende Glennfinnan Viaduct -een highligt van de West Highland Line- zal zeker weten indruk maken, of je er nu zelf per trein overheen reist of het viaduct van een afstandje bekijkt. Tijdens je treinvakantie door Schotland mag natuurlijk ook een bezoek aan Loch Ness niet ontbreken.

Treinreizen door Schotland

Een treinreis naar Schotland, kan dat? Jazeker! Bij ons kun je op verschillende manieren beginnen aan jouw treinvakantie naar Schotland. Zo kun je ervoor kiezen om per ferry vanuit IJmuiden naar het Engelse Newcastle te varen en van daaruit de trein naar Inverness te nemen. Een andere optie is om je reis in Amsterdam te beginnen en met de Eurostar naar Londen te reizen. Vervolgens stap je over op de Caledonian Sleeper, die je in een nacht naar de dramatische landschappen van de Schotse Hooglanden brengt. Een treinreis door Schotland staat geheel in het teken van teruggaan in de tijd. De tijd van bloedige veldslagen, het mysterie van ‘Nessie’ en het opbloeien van historische steden. Ontdek alle highlights van de Hooglanden, bezoek het bruisende Edinburgh en reis per trein dwars door de ruige Highlands en langs sprookjesachtige lochs. Opreis.nl biedt twee treinreizen door Schotland, allebei met een duur van 10 dagen. Ook kun je kiezen voor de 16-daagse combinatiereis door Engeland en Schotland. Alle reizen zijn inclusief vervoerstickets en accommodatie. Op deze manier kun je op een stressvrije manier aan je reis beginnen en hoef je niet van te voren alles zelf uit te zoeken. Ideaal dus!

Reisplan op maat voor een treinvakantie in Schotland

Spreekt een reis door Schotland je aan, maar zijn er wat dingen die je net graag anders zou zien? Neem dan contact met ons op voor een reisplan op maat. Wil je bijvoorbeeld extra dagen inplannen of wil je in een ander hotel verblijven? Er zijn vele mogelijkheden en daar helpen we je graag bij. Via dit formulier kun je je wensen aan ons doorgeven. Hoe meer informatie je al voor ons hebt, hoe beter we de reis op jouw wensen kunnen aansluiten.

Boek een treinrondreis door Schotland met Opreis.nl

Als je ervoor kiest om een Schotland treinreis met opreis.nl te maken, kies je voor een avontuurlijke en milieubewuste manier van reizen. Je ontdekt bijzondere bestemmingen waar je met de auto of het vliegtuig niet zou komen, je overnacht in comfortabele accommodaties en je kiest ook nog eens voor minder impact op het milieu. We bieden treinreizen aan door verschillende landen in Europa, van Italië en Portugal tot Schotland en Zwitserland. De voordelen?

  • Alle treinrondreizen starten en eindigen in Nederland
  • De unieke treinreizen zijn samengesteld voor ervaren treinreizigers
  • Je boekt een compleet pakket inclusief alle vervoerstickets en fijne accommodaties
Treinreis Schotland
Schotland
10 dagen
3.9
3.9 /5
950
Bekijk Treinreis
Trein- en wandelvakantie The Heart of Scotland
Schotland
12 dagen
3.9
3.9 /5
2360
Bekijk Treinreis
Treinreis Schotland & Caledonian Sleeper
Schotland
10 dagen
3.8
3.8 /5
1130
Bekijk Treinreis
Treinreis Schotland & Engeland
Engeland, Schotland
14 dagen
3.8
3.8 /5
1730
Bekijk Treinreis
De drie voordelen van een

Treinvakantie in Schotland

Duurzaam
Treinreizen door Schotland

Kies je voor een treinreis door Schotland, dan kies je voor 5 tot 11 keer minder impact op het milieu dan bij een vliegreis naar Schotland. Reizen en duurzaamheid gaan op deze manier volledig hand in hand bij een treinvakantie in Schotland.

Avontuurlijk
Treinreizen door Schotland

Geniet van oogstrelende Schotse Hooglanden, kom op plekken in Schotland waar je anders niet zou komen en ontmoet andere reizigers en Schotse locals. Aan avontuur geen gebrek tijdens een treinvakantie in Schotland!

Ontspannen
Treinreizen door Schotland

Treinreizen door Schotland is heerlijk ontspannen. Je hebt veel ruimte in de Schotse treinen, alle tijd om onbezorgd uit het raam te staren naar de Schotse Hooglanden, bij te praten met je reispartner en eindelijk eens dat goede boek te lezen.

Inloggen