Treinreizen Portugal

Wijnproeverijen, sfeervolle steden, ongerepte natuur en helderblauwe zee: dat een treinreis door Portugal in een notendop.

Ontdek Portugal per trein

Een treinvakantie door Portugal is een fantastische ervaring. Het spoorwegnetwerk in het land is goed en zelfs de meeste kleine kustdorpen hebben een eigen stationnetje. Of je nu een treinreis door Portugal maakt om de gezellige steden te ontdekken of juist vanwege de mooie natuur, het land biedt alles voor een heerlijke vakantie. Zo kun je bijvoorbeeld een treinreis langs de kust maken om te struinen door kleurrijke vissersdorpjes en te genieten van de verse vis uit de haven. Leg je handdoek uit op één van de vele stranden en zonnen maar!

Wist je dat je langs de kust van Portugal ook prachtige wandelingen kunt maken? Misschien is het wel iets voor jou om een gedeelte van de Fishermen’s Trail te wandelen. Of ontdek tijdens je treinreis het binnenland met haar vele wijnboerderijen en ongerepte natuur. Ook liefhebbers van bruisende steden kunnen hier hun hart ophalen. In Porto en Lissabon vind je talloze bezienswaardigheden, leuke wijken, sfeervolle cafeetjes en prachtige uitzichtpunten.

Treinreis Spanje en Portugal

Met Opreis.nl kun je een prachtige samengestelde treinreis door Portugal maken. Waarbij je ook nog eens Spanje ontdekt! Tijdens de treinreis reis je namelijk door beide landen. Tijdens deze unieke treinreis reis je door het ongerepte binnenland, slenter je door bruisende steden en kun je genieten van de fantastische keuken van beide landenProef lokale gerechten zoals de Portugese Pastéis de Belém en de Spaanse pintxos, ga surfen in San Sebastián of geniet van de natuur in de Douro Vallei.

Met de trein door Portugal

Verken Portugal van noord naar zuid via het uitgebreide treinnetwerk, dat zowel snelle intercityverbindingen als schilderachtige regionale lijnen omvat. Stationeer in levendige steden en vergeten dorpjes, waar elk station een nieuw avontuur belooft. Ervaar de diversiteit van het landschap vanuit het comfort van je stoel, of je nu langs de ruige kustlijn zoeft of traag door de glooiende heuvels van het binnenland reist.

Treinreis Douro Vallei

Beleef de Douro Vallei op een unieke manier met onze treinreis langs de Douro rivier en door UNESCO-beschermde wijngaardterrassen. De trein volgt de gehele route vanaf Porte de Douro rivier. Je bezoekt het schilderachtige dorpje Pinhão, hart van de wijnproductie, waar je de kans krijgt om lokale portwijnen te proeven. Deze route combineert het comfort van reizen per trein met de charme van Portugal’s beroemde wijnregio.

Treinreizen door Portugal met Opreis.nl

Wanneer je kiest voor een treinreis met Opreis.nl kies je voor een avontuurlijke en milieubewuste manier van reizen. Je ontdekt bijzondere bestemmingen waar je met de auto niet zou komen, je overnacht in comfortabele accommodaties en je kiest ook nog eens voor minder impact op het milieu.

  • Alle treinrondreizen starten en eindigen in Nederland of België
  • De unieke treinreizen zijn samengesteld voor ervaren treinreizigers
  • Je boekt een compleet pakket inclusief alle vervoerstickets en fijne accommodaties.
Vanaf
1510
Reisdagen
11 dagen
Vervoer
A Train A Train
Vanaf
1510
Vanaf
2430
Reisdagen
21 dagen
Vervoer
A Train A Train
Vanaf
2430

Inloggen