Kerst in Dubai

 De kerstman zit in Dubai. In de schaduw van hotel Burj al Arab aan een kunstmatig aangelegd meertje.

Het meertje is onderdeel van de Souk Madinat Jumeirah. Gebouwd in de stijl van een oude souk maar dan zonder alle stof en ongeregeldheid.

In het  theater  naast de souk werd het filmfestival van Dubai gehouden. Met als gasten onder andere Nicolas Cage en Goldie Hawn. Het nieuwe geld verlengt de houdbaarheidsdatum van acteurs als Hawn waarvan ik in Nederland al een tijdje niets meer had gehoord.

Ook uitgenodigd was de kerstman die op een grote rode stoel was gezet om met toeristenkinderen op de foto te gaan. Allemaal in een decor van een kerstmarkt met sneeuw. En omdat dit buiten is, hier geen echte sneeuw maar watten.

De Souk ziet er verder prima uit. Kronkelende steegjes met kleine winkeltjes. Wel wat luxer allemaal. Wel tapijten maar geen specerijen. En ook veel juweliers. En restaurants en bars. Het publiek bestaat uit dronken Engelsen, Amerikanen en een enkele Arabier.

Aan de souk zie je wel dat men de Arabische roots  weer ontdekt. Naast alle strakke gebouwen zie je her en der splinternieuwe oude Heritage gebouwtjes. Voorbeeld daarvan is Bastakiya, vlakbij de Dubai Creek. Hier is een klein wijkje gebouwd naar voorbeeld van een oud woestijnstadje. Mooi gedaan en met een totaal andere sfeer dan de hoge gebouwen nabij het palmeiland.

In Bastakiya koffie gedronken in het Basta Art  Café. Simpel  café  met een omsloten tuin met wat fijne hangplekjes. Haast een backpackers hostel en een prettige afwisseling met al het grote en glimmende van de rest van Dubai.

Basta Art Café

Zie ook:
Wat te doen in Dubai  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.