Treinreizen Oostenrijk

Lieflijke alpenweides, besneeuwde bergtoppen en historische steden: je ziet het allemaal tijdens een treinreis door Oostenrijk

Combineer stad en natuur tijdens een treinreis door Oostenrijk

Een treinvakantie in Oostenrijk, is dat wat? Zeker weten! Oostenrijk is vanuit Nederland super makkelijk te bereiken per trein en ook ter plaatse gaat het reizen met de trein soepel en comfortabel. De snelste manier om Oostenrijk te bereiken, is de nachttrein vanaf Amsterdam centraal naar Innsbruck. Zo ben je geen extra reisdag kwijt en als je ‘s morgens je gordijntjes open doet kijk je meteen uit op de bergen. Hoe mooi is dat? Innsbruck is de perfecte bestemming voor liefhebbers van stad én natuur. Het centrum is ontzettend sfeervol en binnen een half uur sta je middenin de bergen. 

Waar in Oostenrijk je ook heen reist, vanuit de trein heb je bijna overal een fenomenaal uitzicht op groene weides en hoge bergtoppen. Per ongeluk verdwaald? Geen probleem, de Oostenrijkse inwoners helpen je graag weer op weg. Liefhebbers van kunst, cultuur en historie zijn in de steden Salzburg en Wenen op de juiste plek. Het veelzijdige Salzburg is de geboorteplaats van Mozart en in het romantische Wenen vind je Schloss Schönbrunn, het paleis van keizerin Sissi. Natuurlijk kun je je treinreis door Oostenrijk ook compleet in het teken zetten van rust en natuur. Ga hiken of mountainbiken in de bergen, bezoek authentieke bergdorpen en geniet van de Oostenrijkse keuken. De keuze is reuze!

Treinreizen door Oostenrijk

Opreis.nl biedt momenteel één door ons samengestelde treinreis aan die door Oostenrijk gaat. In 20 dagen reis je voornamelijk door Italië, maar de reis begint in outdoorstad Innsbruck en eindigt in het sprookjesachtige Wenen. In Wenen vind je prachtige paleizen, zoals die van keizerin Sissi, maar ook musea, knusse straatjes en natuurlijk traditioneel Weense koffiehuizen waar je terecht kunt voor kaffee und kuchen. Innsbruck is klein maar trendy en binnen een halfuur sta je bovenop de Nordkette, een prachtig gebergte met fenomenaal uitzicht over de stad. Tijdens de rest van de reis bezoek je onder andere Bologna, Rome, Florence en Milaan.

  • Hoge bergtoppen
  • Gezellige steden vol historie
  • Groene alpenweides
  • Hiken, fietsen en wintersporten.

Kies voor een persoonlijk samengesteld reisplan op maat

Spreekt een treinvakantie in Oostenrijk je aan, maar zie je de door ons samengestelde reis net iets anders voor je? Neem dan contact met ons op voor een reisplan op maat. Zo kun je bijvoorbeeld extra dagen inplannen, andere plekken toevoegen aan de reis (alleen in Oostenrijk) of een ander type verblijf kiezen. Er is van alles mogelijk en we helpen we je daar graag bij! Via dit formulier kun je je wensen aan ons doorgeven. Hoe meer informatie je voor ons hebt, hoe beter we de reis op jouw wensen kunnen aansluiten.  

Treinreizen door Oostenrijk met Opreis.nl

Wanneer je kiest voor een treinreis met Opreis.nl kies je voor een avontuurlijke en milieubewuste manier van reizen. Je ontdekt bijzondere bestemmingen waar je met de auto of het vliegtuig niet zou komen, je overnacht in comfortabele accommodaties en je kiest ook nog eens voor minder impact op het milieu. We bieden treinreizen aan door verschillende landen in Europa, van Schotland en Noorwegen tot Zwitserland. De voordelen?

    Alle treinrondreizen starten en eindigen in Nederland

    De unieke treinreizen zijn samengesteld voor ervaren treinreizigers

     Je boekt een compleet pakket inclusief alle vervoerstickets en fijne accommodaties.

Vanaf
2630
Treinreis Italië Oostenrijk
Reisdagen
20 dagen
Vervoer
A Train A Train
B Night train B Night train
Vanaf
2630
Vanaf
2120
Treinreis Oost-Europa
Reisdagen
21 dagen
Vervoer
A Train A Train
B Night train B Night train
Z Boat Z Boat
Vanaf
2120

Inloggen