Wandel App voor Hanzesteden

Je smartphone als stadsgids? Het kan sinds kort in zeven Hanzesteden langs de IJssel waar je met je smartphone een rondleiding krijgt door het historische centrum…

Je smartphone als stadsgids? Het kan sinds kort in zeven Hanzesteden langs de IJssel waar je met je smartphone een rondleiding krijgt door het historische centrum.

Update: deze app is helaas niet meer actief. Een bezoek aan de Hanzesteden langs de IJssel is natuurlijk nog wel een goed idee. Ook de regio is het bezoeken waard. Zo zijn de hanzesteden Doesburg en Zutphen op zichzelf al de moeite van een bezoek waard, maar ook de regio langs de IJssel tussen deze steden heeft veel te bieden. Wie wat wil verpozen na het bezoeken van alle historische panden kan bijvoorbeeld terecht bij Brouwerij De Biertafel voor een leuke bierproeverij

Het thema van de wandeling is “Gluren door Muren”. De wandeling gaat langs historische panden in het centrum van de steden en geeft de bezoeker een kijkje achter de gevel van deze gebouwen. Op deze manier worden de vaak bijzondere en eeuwenoude interieurs uit het rijke verleden van de Hanzesteden voor de bezoeker toegankelijk gemaakt.

De smartphone geeft aanwijzingen over de route en geeft een melding als de bezoeker voor een pand uit de route staat. Bij deze panden zijn er foto’s van het interieur en geeft een commentaarstem informatie.

De Hanzesteden waar de nieuwe wandelingen kunnen worden gelopen zijn: Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, Hasselt en Kampen. Voor deze steden zijn twee wandelingen beschikbaar: een cultuurhistorische van ongeveer anderhalf uur en een speurtocht voor kinderen van ongeveer een uur.

De wandelingen zijn beschikbaar via een een gratis app voor iPhone en Android telefoons. Mensen zonder eigen smartphone kunnen een smartphone met app huren bij de plaatselijke VVV’s.


2 reacties op “Wandel App voor Hanzesteden”

De app is gratis maar wat zijn de kosten van bellen, info e.d. ?

App gedownload (Android), geeft alleen Deventer weer. Pijltje links bovenaan, waar bij de iPhone van mijn vrouw voor een andere stad kan worden gekozen, gooit mij uit de app. Jammer, want ik wil naar Zwolle…………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.