Visum Mongolië aanvragen

visum Mongolie

Visum Mongolië aanvragen

Voor een reis naar Mongolië heb je een visum nodig. Om een visum voor Mongolië aan te vragen heb je een paspoort nodig dat minstens 6 maanden geldig is nadat je Mongolië weer verlaat. Opreis.nl kan je complete visum aanvraag voor Mongolië verzorgen. Het is ook mogelijk om alleen een reisschema van je reis te bestellen. 

Wat heb ik nodig voor een visum voor Mongolië?

  1. pasfoto
  2. ingevuld aanvraagformulier
  3. reisschema van je reis
  4. kopie vliegticket of treinticket als je per Transmongolië Express reist
  5. verklaring van ziektekostendekking
  6. recent bankafschrift

Wat zijn de kosten voor een Mongools visum?

De leges voor de visumaanvraag zijn € 60,- (2019). Dit is de prijs voor een toeristenvisum voor Mongolië waarbij je één keer het land betreed, een zogenaamde Single Entry.

Wat is een ‘reisschema’ voor Mongolië?

Voor het visum van Mongolië heb je een reisschema nodig. Dit reisschema wordt door een reisorganisatie uitgegeven en beschrijft je route, verblijfplaatsen en vlucht/trein schema.

Hoe lang is een visum voor Mongolië geldig?

Het visum voor Mongolië is maximaal 30 dagen geldig. Je kunt het beste uitgaan van 28 dagen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wil je langer door Mongolië reizen dan kan je een het visum in Ulaanbaatar verlengen. 

Is het aanvragen van een visum zelf te doen?

Ja, dat kan.  Je kan zelf het visum aanvragen bij de Mongoolse ambassade in Brussel (Avenue Besme 18 Foret). In Nederland zit geen ambassade voor Mongolië. Zorg wel dat  je alle benodigde documentatie uitgeprint bij je hebt als je naar Brussel gaat. Ook moet je een envelop met retour adres meenemen als je zelf naar de ambassade gaat.

Openingstijden Mongoolse ambassade

De openingstijden van de (visa afhandeling) Mongoolse ambassade zijn maandag t/m donderdag van 09.00 tot en met 12.30. 
Met uitzondering van Mongoolse feestdagen. 

Mongools visum aanvragen via opreis.nl

De leges voor een los visum voor Mongolië zijn €60 als je dit zelf aanvraagt in Brussel. Opreis.nl kan deze aanvraag ook voor je verzorgen. In het formulier hieronder vind je de mogelijkheden en vergoedingen. Als je de aanvraag door opreis.nl laat verzorgen moet je rekening houden met een aanvraagduur bij consulaat van 10 werkdagen. Heb je op een korter termijn een visum voor Mongolië nodig? Vink dat de spoed mogelijkheid aan. De aanvraagduur bij het consulaat wordt dan verkort naar 5 werkdagen.

Reisschema Visum (Single entry) Visum spoed (Single entry)
Geldigheidsduur: 3 maanden3 maanden
Maximaal verblijf: 30 dagen30 dagen
Aanvraagduur: 2 werkdagen10 werkdagen5 werkdagen
Prijs per reiziger: €9,95€121€211