Visum Mongolië aanvragen

visum Mongolie

Visum Mongolië aanvragen

Wie naar Mongolië reist heeft daarvoor een visum nodig. Een visum Mongolië kun je zelf aanvragen via de Ambassade in Brussel of je kunt de aanvraag uitbesteden. Voor de aanvraag van dit visum moet je rekening houden met een aantal vereisten.

Voor de visumaanvraag dient je paspoort nog minstens 6 maanden geldig te zijn op het moment dat je Mongolië weer verlaat. Ook heb je een reisschema nodig om het visum Mongolië aan te vragen.

Opreis.nl kan je complete visumaanvraag voor Mongolië verzorgen. Ga je liever zelf naar de ambassade van Mongolië in Brussel? Dan kunnen wij je helpen aan het reisschema dat je nodig hebt om een visum aan te vragen.  

Wat is nodig om een visum voor Mongolië aan te vragen?

  1. Recente pasfoto
  2. Ingevuld aanvraagformulier van de ambassade
  3. Reisschema van je reis en bij welke organisatie dit geboekt is
  4. Kopie of origineel treinticket als je per Transmongolië Express reist
  5. Verklaring van ziektekostendekking in Mongolië
  6. Recent bankafschrift (in sommige gevallen)

Wat zijn de kosten voor visum Mongolië?

Als je zelf naar Brussel reist betaal je bij de ambassade €60 leges voor het visum voor Mongolië (2019). Dit bedrag betreft een toeristenvisum voor Mongolië waarbij je één keer het land betreedt, een zogenaamde Single Entry.
Als je de aanvraag uitbesteedt aan opreis.nl, komen er naast de leges nog servicekosten bij. In het aanvraagformulier onder aan deze pagina staan alle bedragen vermeld.

Wat is een ‘reisschema’ voor Mongolië?

Een reisschema wordt door een reisorganisatie uitgegeven en beschrijft onder andere je route, verblijfplaatsen en vlucht-/treinschema voor je reis door Mongolië.
Voor de aanvraag van het visum Mongolië heb je zo’n reisschema nodig. Wij kunnen je hierbij helpen zodat je zeker weet dat je een goed reisschema hebt.

Hoe lang is een visum voor Mongolië geldig?

Het visum voor Mongolië is maximaal 30 dagen geldig. Hou ook rekening met je reisdagen en eventuele verschillen in datum bij lange vliegreizen. Je kunt daarom het beste uitgaan van 28 dagen in Mongolië zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Wil je langer dan 30 dagen door Mongolië reizen? Dat kan, maar dat kun je helaas niet voor vertrek al regelen. Om langer dan 30 dagen in Mongolië te blijven zul je het visum in de hoofdstad Ulaanbaatar moeten verlengen. Volgens onze informatie kun je het visum daar met 30 dagen verlengen. Zo kun je in totaal tot 60 dagen in Mongolië verblijven als toerist. Als je dit wilt doen is het wel raadzaam dit vooraf nog even te controleren bij de ambassade in Brussel.

Is het aanvragen van een visum voor Mongolië zelf te doen?

Je kan zelf het visum aanvragen bij de Mongoolse ambassade in Brussel (Avenue Besme 18 Foret). Mongolië heeft geen ambassade in Nederland. Zorg dat je alle benodigde documentatie uitgeprint bij je hebt als je naar Brussel gaat.
Zorg dat je vroeg in Brussel bent, want soms kun je dan je visum nog dezelfde dag weer ophalen. Het is alleen niet zeker dat dit ook lukt en ons advies dan ook om rekening te houden met twee keer de reis naar Brussel. De eerste keer om je paspoort weg te brengen, de tweede om deze weer op te halen.
Je ontvangt van de ambassade een afhaalbewijs waarmee je ongeveer na een week je visum weer kunt ophalen.
Een tweede mogelijkheid is het meenemen van een envelop met retouradres en aangetekende zegel van de Belgische post. Op verzoek kan de Mongoolse ambassade je paspoort dan terugsturen. Een nadeel is dat de aangetekende post tussen België en Nederland soms erg lang kan duren en dat je het niet in eigen hand hebt. Wij raden dit daarom ook niet aan.

Openingstijden ambassade Mongolië in Brussel

De openingstijden van de visa afhandeling van de Mongoolse ambassade in Brussel zijn maandag t/m donderdag van 09.00 tot en met 12.30 uur.
Op Belgische en op Mongoolse feestdagen is de ambassade gesloten.
Let op: de ambassade van Mongolië is soms onverwacht dicht. Ook de website is regelmatig uit de lucht. Ons advies is om altijd eerst te met de ambassade te bellen voordat je naar Brussel reist.

Mongools visum aanvragen via opreis.nl

De leges voor een visum voor Mongolië zijn €60. Zoals beschreven, kun je voor de aanvraag zelf naar de ambassade in Brussel maar opreis.nl kan deze aanvraag ook voor je verzorgen.

In het formulier hieronder vind je de mogelijkheden en vergoedingen. Als je de aanvraag door opreis.nl laat verzorgen moet je rekening houden met een doorlooptijd van 10 werkdagen. Heb je op een kortere termijn een visum voor Mongolië nodig? Vink dan spoed aan. De aanvraagduur wordt dan 5 werkdagen.

Prijzen visum Mongolië via opreis.nl

Hieronder staan de prijzen van de aanvraag verzorgd door opreis.nl. De prijzen zijn inclusief leges en servicekosten.

Reisschema
Aanvraag: 2 werkdagen
Prijs p.p.: €9,95

Visum Single Entry
Geldig: 3 maanden
Maximaal verblijf: 30 dagen
Aanvraag: 10 werkdagen
Prijs p.p.: €121

Visum Single Entry Spoed
Geldig: 3 maanden
Maximaal verblijf: 30 dagen
Aanvraag: 5 werkdagen
Prijs p.p.: €211