Visum China aanvragen

Visum en reisschema China aanvragen

Visum China aanvragen

Ga je binnenkort op reis naar China? Vergeet niet dat je voor China een visum nodig hebt. Het visum voor China kan je zelf aanvragen door naar de Ambassade in Den Haag te gaan. Ook is het mogelijk om je visum aanvraag uit te besteden.

Voor het aanvragen van een Chinees visum heb je een reisvoucher nodig. Daarnaast moet je paspoort ook nog minimaal 6 maanden geldig zijn na het einde van je reis. Het is mogelijk om je volledige visumaanvraag uit te besteden aan opreis.nl. Wil je liever zelf naar de ambassade gaan? Dan kunnen wij je wellicht helpen met het verzorgen van een reisschema.

Wat is nodig om een visum voor China aan te vragen?

  1. Recente pasfoto
  2. Ingevuld aanvraagformulier van de ambassade
  3. Reisschema van je reis en bij welke organisatie dit geboekt is
  4. Kopie of origineel treinticket als je per Transmongolië Express reist
  5. Verklaring van ziektekostendekking in Mongolië
  6. Recent bankafschrift

Wat zijn de kosten voor visum China?

Als je het visum volledig bij opreis.nl wil neerleggen zijn de kosten hiervoor €172 per reiziger. Dit is voor een toeristenvisum waarmee je maximaal 30 dagen in China mag blijven. Mocht je zelf naar de ambassade gaan betaal je alleen de ambassade leges van €127,- per reiziger. Verdere kosten zijn zichtbaar in de tabel hieronder.

Wat is een ‘reisschema’ voor China?

Voor het aanvragen van het Chinese visum is het verplicht om een reisschema af te geven. In dit reisschema, uitgegeven door een officiële reisorganisatie staat precies welke route je in China gaat volgen. Hierin staat gedetailleerd vermeld welke vluchten je gereserveerd hebt, in welke accommodaties je verblijft en welke steden je gaat bezoeken. Mocht je een reisschema nodig hebben kan je die aanvragen via opreis.nl. Zo weet je zeker dat je een reisschema hebt waar de ambassade mee akkoord gaat. Wel is het belangrijk dat je ons de informatie voor het reisschema (vluchtgegevens, accommodaties, treingegevens) kunt geven.

Hoe lang is een visum voor China geldig?

Met een toeristenvisum voor China mag je maximaal 30 dagen in China verblijven. Het is aan te raden om rekening te houden met 28 dagen. Dit vanwege een eventuele vertraging of vluchten met en tussenstop. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Is het aanvragen van een visum voor China zelf te doen?

Het is mogelijk om het visum zelf aan te vragen bij de Chinese ambassade in Den Haag. Het is belangrijk dat je alle document volledig ingevuld en uitgeprint bij je hebt. Wel moet je rekening houden dat het vaak niet mogelijk is om dezelfde dag je paspoort met visum terug te ontvangen. Je zult dus ongeveer een week later terug moeten reizen naar Den Haag om je paspoort weer op te halen. Dit kan aan de hand van een afhaalbewijs die je hebt mee krijgt bij het afgeven van je paspoort.

Openingstijden ambassade China in Den Haag

Het adres van de Chinese ambassade is: Willem Lodewijklaan 10, 2517 JT in Den haag.
De ambassade is geopend in ochtenden tussen 09:00 en 12:00 van maandag tot en met vrijdag. Let op: tijdens zowel Nederlandse als Chinese feestdagen kan de ambassade gesloten zijn. Ons advies is om voor vertrek contact op te nemen met de ambassade om er zeker van te zijn dat ze open zijn. Dit kan via de contact gegevens van de Chinese ambassade.

Chinees visum aanvragen via opreis.nl

De leges voor het visum zijn €127,-. Dit zijn de leges die de Chinese ambassade in rekening brengt. Het is mogelijk om zelf naar de ambassade te gaan zoals in het kopje hierboven staat beschreven of opreis.nl kan deze aanvraag voor je uit handen nemen.

Onderaan de pagina kan je in het formulier de mogelijkheden en vergoeding vinden. Opreis.nl kan deze visa afhandeling voor je uit handen nemen. Wel moet je rekening houden met een doorlooptijd van 6 werkdagen. Vertrek je op een korter termijn naar China? Dan is er de mogelijkheid om spoed aan te vinken. Met spoed duurt de doorlooptijd 3 werkdagen.

Prijzen visum China via opreis.nl

Hieronder staan de prijzen van de aanvraag verzorgd door opreis.nl. De prijzen zijn inclusief leges en servicekosten.

ReisschemaVisum Single EtrySingle entry Spoed
Aanvraag: 2 werkdagenGeldig: 3 maandenGeldig: 3 maanden
Prijs p.p.: €9,95Maximaal verblijf: 30 dagenMaximaal verblijf: 30 dagen
Aanvraag: 6 werkdagenAanvraag: 3 werkdagen
Prijs p.p.: €172Prijs p.p.: €284


Formulier visum China aanvragen