Veel vakantiegangers met Pinksteren

Het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC) verwacht dat in het Pinksterweekend ongeveer 850.000 Nederlanders op vakantie gaan.

Dat zijn er minder dan de 900.000 die vorig jaar met Pinksteren vakantie vierden. Ongeveer 60% van de Nederlanders brengt de vakantie door in eigen land…

Het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC) verwacht dat in het Pinksterweekend ongeveer 850.000 Nederlanders op vakantie gaan.

Dat zijn er minder dan de 900.000 die vorig jaar met Pinksteren vakantie vierden. Ongeveer 60% van de Nederlanders brengt de vakantie door in eigen land. De rest gaat naar het buitenland. Pinksteren valt dit jaar in het weekend van 21 tot en met 24 mei.

De reden van de lichte daling ligt besloten in het feit dat Pinksteren vlak na de Meivakantie en Hemelvaart valt. De vele extra vrije dagen zorgen ervoor dat iets minder mensen weggaan tijdens het Pinksterweekend, aldus het NBTC.

De helft van alle Nederlanders die erop uit trekken overnacht met Pinksteren in een (sta)caravan, vouwwagen of tent. Een kwart van de vakantiegangers kiest voor een vakantiehuisje. Hoewel in eigen land dus weer volop gekampeerd wordt, is het kamperen in het buitenland met Pinksteren nog niet zo populair. Van de Nederlanders die naar het buitenland op vakantie gaan tijdens de pinksterdagen, kiest ongeveer 40% voor een overnachting in een hotel. Belangrijkste buitenlandse bestemmingen zijn Duitsland, Frankrijk en België.

In het kader Meimaand Fietsmaand worden op 2e Pinksterdag extra fietstochten georganiseerd in heel Nederland. Zo kunnen mensen in Gouda fietsen voor het goede doel en leiden speciale routes fietsliefhebbers langs de Utrechtse Heuvelrug. Meimaand Fietsmaand is een initiatief van het NBTC en de Stichting Landelijk Fietsplatform en maakt deel uit van de landelijke campagne ` Heel Nederland Fietst†™.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.