Vakantiedrukte op de weg

Voor de regio Zuid begint vandaag de zomervakantie en dus wordt het komend weekeinde weer druk op de wegen naar het buitenland…

Voor de regio Zuid begint vandaag de zomervakantie en dus wordt het komend weekeinde weer druk op de wegen naar het buitenland.

Door de vakantiespreiding begint de zomervakantie in de verschillende regio’s niet gelijktijdig maar dit weekeinde vertrekken naar verwachting toch enkele honderdduizenden Nederlanders naar het buitenland voor hun zomervakantie.

De ANWB voorspelt druk verkeer en files in de avondspits op vrijdag. Vooral op de snelwegen rondom Utrecht wordt drukte verwacht. De kans op files is verder het grootst op de A1 Amsterdam – Apeldoorn, de A12 Utrecht – Arnhem en de A28 Utrecht – Amersfoort.

Verder zijn er werkzaamheden op de A2 tussen Utrecht en Den Bosch. In beide richtingen zijn tussen Everdingen en Ouderijn de rijstroken versmald. Ook op de A67 Venlo richting Eindhoven wordt gewerkt. Tussen Helden en Someren is de weg dit weekend afgesloten.

Ook in België en Duitsland beginnen de schoolvakanties dit weekeinde en ook daar kan het druk op de wegen naar het zuiden worden.

Zie ook:
Verkeersinformatie Duitsland
Verkeersinformatie Frankrijk
Snelwegvignetten in het buitenland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.