Tickets Versailles

Entreekaartjes en rondleidingen voor paleis en tuinen van Versailles

Het paleis van Versailles en haar prachtige tuinen zijn te vinden op zo’n 20 kilometer van het stadscentrum van Parijs. De prachtige paleistuinen, het bijzondere interieur en het indrukwekkende uiterlijk van het paleis zorgen voor een onvergetelijke dag.

Tickets Versailles

Bijzondere rondleidingen en tickets Versailles

Paleis van Versailles

Louvre_night_tour

Paleis van Versailles, entree met audiotour vanaf €18

Toegang met audiotour. Paleisbezoek Versailles.

Versailles skip the line

Eiffeltoren_lunch

Skip the line plus audiotour vanaf €25

Prioriteitstoegang tot paleis en tuin van Versailles. Geniet van de weelde van het paleis en de prachtige tuinen.

Bewoning van het paleis

Lange tijd geleden werd het paleis van Versailles bewoond door de Franse Koninklijke familie. De Koninklijke familie was in het bezit van een grote kunstcollectie. Een groot deel van deze collectie is tijdens de Franse Revolutie overgeplaatst naar het Louvre en andere musea. Ook het gehele interieur is tijdens deze periode verkocht. Na de Franse Revolutie is het paleis omgebouwd tot een museum, waarbij de belangrijkste ruimtes, zoals de spiegelzaal, zijn behouden.

De kamers van het paleis

Tijdens een bezoek aan Versailles krijg je de kans om het prachtige interieur van het paleis te bewonderen. De bekendste en meest indrukwekkende kamers zijn de spiegelzaal, de kapel en de opera. De spiegelzaal bestaat uit meer dan 350 spiegels verwerkt in gigantische bogen van twaalf meter hoog. De kapel bevat bijzondere elementen uit verschillende architectuurstromingen. Zo zijn invloeden uit de barok en gotiek duidelijk terug te zien. De opera wordt tot op de dag van vandaag gebruikt voor voorstellingen. Er is plaats voor 700 toeschouwers in de prachtige zaal gekenmerkt door de gouden, groene en roze elementen.

De tuinen

De tuinen bij het paleis van Versailles zijn wel honderd hectare groot. De hele tuin bestaat uit een indrukwekkend symmetrisch patroon. Naast de bloemen, struiken, bomen en paden, zijn de tuinen prachtige versierd met mooie fonteinen en indrukwekkende zuilen. In de tuinen zijn nog enkele kleine paleizen te vinden die vroeger dienden als plek voor de Koning om de drukte in het paleis te ontlopen.

Een bezoek aan Versailles

Het paleis en de tuinen van Versailles zijn dagelijks geopend, met uitzondering van maandag. Om lange wachtrijen te vermijden, is het handig om van tevoren je tickets te kopen.

[themify_button style=”large flat” color=”#ff8C00″ link=”https://www.getyourguide.nl/s/?q=versailles&partner_id=BE2M8CI&cmp=Versailles” text=”#ffffff” target=”_blank” ]Bekijk alle tickets en tours in Versailles[/themify_button]