Citytrip Florence

Aan zo’n interessante stad als Florence kun je makkelijk meerdere dagen besteden. De informatie die je binnenkrijgt, de beelden die je eindelijk in het echt ziet, de hele sfeer en impressie zal veel indruk maken. Niet te vergeten dat de renaissance in Florence vele beroemdheden en kunstenaars heeft opgeleverd, waaronder Leonardo da Vinci, Michelangelo en Botticelli. Neem plaats op één van de vele terrassen in het zonnige Florence. Deze Italiaanse stad heeft diverse oude bezienswaardigheden, bekende musea en indrukwekkende paleizen. De kunstwerken van de beroemde Michelangelo zijn te vinden in het ‘Galleria dell’Accademia. Daarnaast is een bezoek aan de Dom zeker de moeite waard. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Florence samen te stellen.

Vermijd lange wachttijden en bestel je skip the line tickets tijdens je citytrip in Florence. Makkelijk en voordelig via opreis.nl.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Florence

KATHEDRAAL VAN FLORENCE

Ook wel de Dom van Florence genoemd is de Kathedrale basiliek. Daarnaast is het een bekende symbool van de stad, en de op drie na grootste kerk van Europa. Je kunt de kerk in het midden van het historische centrum van Florence vinden. Vanbinnen is de architectuur van Florentijnse gotiek. In de crypte van de kerk vind je

Neem een kijkje op de top van de koepel dan zie je namelijk een lantaarn. Je moet dan wel 463 treden beklimmen om bij de top te komen.  Een heel karwei maar je krijgt er wel een fantastisch uitzicht voor terug.

Wist je dat? De bouw van de Kathedraal van Florence maar liefst 140 jaar duurde.

GALLERIA DEGLI UFFIZI

Het bekende museum Uffizi is een must voor elke vakantieganger in Florence. Dit immens grote museum beschikt over een groot aantal kunstschatten. Diverse werken van Michelangelo komen langs, maar ook werken van Rembrandt van Rijn, Sandro Botticelli en Simone Martini hebben een plekje gekregen in het museum Uffizi.

BASILIEK SANTA CROCE

Bezoek dit prachtige witte basiliek die gebouwd is in gotische stijl. Gebouwd in 1228. Vroeger werden families die in de regio woonden hier begraven. De bekendste praalgraf in de Santa Croce is die van de kunstenaar Michelangelo. Daarnaast vind je er ook een belangrijke verzameling van kunstvoorwerpen. Wil je de kunstschatte van de Santa Croce bezichtigen dat kan in het Museo dell’Opera di Sante Croce. Daarnaast zit een bezoek aan het museum in de entree, waarom zou je hem dan niet bezoeken?

Deze bezienswaardigheid hoort zeker in je top 5 om te bezoeken tijdens je citytrip in Florence.

GALLERIA DELL’ACCADEMIA

Wie een bezoek brengt aan Florence, moet ook een kijkje hebben genomen in het museum Galleria dell’Accademia. Het wereldberoemde beeldhouwwerk David van Michelangelo staat hier te pronken. Dit kunstwerk is wereldwijd bekend en brengt veel toeristen naar de Italiaanse stad. Maar er is natuurlijk nog veel meer moois te zien in dit museum. Boek van te voren alvast een kaartje en loop direct het museum binnen.

De musea van Florence kunnen zeer druk zijn, met lange wachtrijen tot gevolg. Voorkom lange wachtrijen en bestel hieronder je kaarten en rondleidingen alvast vooraf.

Feitjes en weetjes over Florence

  • Wist je dat? De Italiaanse alfabet maar 21 letters heeft. In Nederland heeft het Alfabet 26 letters.
  • Wist je dat? Florence in Italië Firenze wordt genoemd.
  • Wist je dat? De Ponte Vecchio de enigste brug is die de oorlog in Florence overleefd heeft.

Boek hier je vlucht naar Florence


Boek hier je Florence transfer

Hotelovernachting in Florence

Jouw Fietstour door Florence

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Florence

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

KOOP JE TAALGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis