Citytrip Madrid

Madrid is de ideale stad voor een citytrip! Madrid biedt vele bezienswaardigheden zoals musea, winkelstraten en natuurlijk het bekende voetbalstadion. Het grote Real Madrid stadion voor de voetballiefhebbers, Museo del Prado met haar klassieke kunst en Gran via! De extravagante winkelstraat die tot s’avonds laat open is. Tijdens een stedentrip naar Madrid kun je er lekker helemaal even tussenuit en genieten van wat de stad te bieden heeft. De breed opgezette straten en indrukwekkende gebouwen en pleinen zorgen al voor een bijzondere ervaring. Koop je tickets en tours naar Madrid. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Madrid samen te stellen.

Voorkom lange wachtrijen wachten bij de grote musea en topattracties en boek vooraf je tickets en tours voor jou citytrip naar Madrid. Snel en voordelig via opreis.nl.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Madrid

PRADO MUSEUM

Voor de kunstliefhebbers is een bezoek aan het grootste kunstmusea ter wereld een echte aanrader om te bezoeken tijdens je citytrip. In het museum kun je bewonderen. In het museum kun je indrukwekkende collecties uit de 14e eeuw tot 19e eeuw van de grote meesters bewonderen. Denk hierbij aan Rembrandt, Diego Velázquez en Botticelli. Eén van de hoogtepunten van het museum is de collectie schilderkunst van meer dan 8600 schilderijen. Koop hieronder je tickets en tours voor het Prado Museum.

KONINKLIJK PALEIS VAN MADRID

Bezoek het prachtige koninklijk paleis van Madrid in het spaans ook wel Palacio Real genoemd. Dit paleis was de verblijfplaats van het Koninklijk huis. Je kunt met een tour het paleis bezoeken. Met een gids duurt de tour ongeveer 45 minuten. Je bezoekt onder andere de troonkamer, banketzaal, het wapenhuis en de Koninklijke Apotheek. Rondom het paleis kun je door de enorme tuinen en pleinen wandelen. Koop je tickets en tours naar het Koninklijk paleis van Madrid.

BERNABÉU STADION

Voor de echte voetballiefhebbers kun je een bezoek aan het stadion niet missen. Het stadion is in 1947 gebouwd en heeft plaats voor meer dan 75.000 toeschouwers. Een rondleiding door het stadion dat kan! Neem een kijkje in de trofeeënzaal, perskamers, kleedkamers. En niet te vergeten een wandeling over het veld.

In het stadion kun je het museum van Real Madrid bezoeken. Reis door de geschiedenis van de club. Toegang tot het museum is inbegrepen in je ticket voor de rondleiding.

TIP! TELÉFERICO

Op een leuke manier Madrid vanuit de lucht bewonderen. In Madrid is het mogelijk om in te stappen in de Teleférico. Deze kabelbaan vertrekt vanaf het grootste park van Madrid. Vanuit deze kabelbaan kan je over de hele stad uitkijken en de grootste bezienswaardigheden en parken vanuit de lucht beleven.

PLAZA MAYOR

In het hartje van Madrid ligt de Plaza Mayor. Vroeger diende dit plein als toneel voor stierengevechten, riddertoernooien en koninklijke bruiloften. Daarnaast was er ook een markt op het plein en de straten eromheen te vinden. Aan de namen van de straten kun je zien welk soort bedrijven er op het plein gevestigd waren. Er zijn negen wegen die naar het plein leiden. Daarnaast is er geen gemotoriseerd verkeer toegestaan op de Plaza Mayor, zo kun je in alle rust het plein bewonderen. Jaarlijks komen er duizenden toeristen op dit toeristische attractie af.

Feitjes en weetjes

  • Wist je dat? De mensen van Spanje ‘middags siësta (dutje) hebben.De siësta duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Let wel op: tijdens de siësta zijn veel winkels gesloten.
  • Wist je dat? Madrid pas in de 16e eeuw de hoofdstad van Spanje is geworden.
  • Wist je dat? De Koninklijke familie niet echt in het Koninklijk Paleis woont. Het wordt tegenwoordig alleen voor speciale gelegenheden gebruikt.

Boek hier je vlucht naar Madrid


Boek hier je Madrid transfer

Hotelovernachting in Madrid

Jouw Fietstour door Madrid

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Madrid

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

KOOP JE TAALGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis