Citytrip Keulen

Keulen heeft waarschijnlijk de meest bekende kerstmarkt van heel Duitsland. Maar naast de kerstmarkt is er nog veel meer te zien en te doen in Keulen. Keulen ligt dichterbij dan je denkt dus je bent er zo. Dat maakt een bezoekje zeker de moeite waard, ook al is het maar voor één dag. Naast vele interessante musea, waaronder de Imhoff-Chocolademuseum op een schiereiland in de Rijn, kan je er erg goed shoppen. Het heerlijke Kölsche bier en de vele knusse tuintjes door het hele centrum van Keulen. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Keulen samen te stellen. Koop nu je tickets en tours voor je citytrip in Keulen.

Voorkom dat je moet wachten bij de attracties en musea. Bestel je tickets en tours voor Keulen, musea en attracties makkelijk en snel via opreis.nl.

Tip! Koop vooraf de Kölncard

Ontdek Keulen Met de City Card Keulen (KölnCard). Je kunt 24 of 48 uur gebruik maken van de kaart. Je kunt met de kaart onbeperkt met het openbaar vervoer (bus, trein en tram) reizen. Daarnaast krijg je korting op restaurants, attracties en activiteiten inclusief rondleidingen. Een plattegrond van Keulen is ook inbegrepen.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Keulen

DOM VAN KEULEN

Bezoek het Gotische kathedraal in het centrum van de Duitse stad. De dom heeft een indrukwekkende interieur, vooral binnen vallen de kleurrijke glas-in-loodramen heel erg op. Het hoogtepunt voor vele bezoekers is het beklimmen van de Zuidelijke toren. Je moet wel eerst 509 traptreden op. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Keulen. Daarnaast kun je in de toren ook de elf luidklokken bewonderen. Tenslotte is de schatkamer van de kathedraal zeker de moeite waard er een kijkje te nemen, je kunt er verschillende kerkschatten van Keulen bewonderen. Een bezoek aan de schatkamer kun je niet missen tijdens je bezoek aan de Dom.

Koop je tickets en tours vooraf om zo lange wachtrijen te vermijden.

MUSEUM LUDWIG

Niet ver van de Dom staat de moderne kunstmuseum Ludwig. Een must see voor kunstliefhebbers. In het museum vind je beeldende kunst uit de 20e en 21e eeuw. Daarnaast heeft het museum een Popart-collectie uit de Verenigde Staten, en kun je de grootste collectie ter wereld van Pablo Picasso bewonderen. Koop je tickets en tours naar het museum voor je citytrip in Keulen.

SYNAGOGE VAN KEULEN

Deze indrukwekkende synagoge is niet te missen in Keulen. Ontdek de geschiedenis van de Joodse gemeenschap. In het centrale deel van de Synagoge vindt je een grote gebedshal voor mannen met plaats voor 800 personen. In de Synagoge vind je twee aparte gebedshallen. De één is alleen voor mannen, met 800 plaatsen. De gebedshal voor vrouwen en kinderen heeft iets minder capaciteit met 600 plaatsen. Verder heeft de Synagoge een bibliotheek, een jeugdcentrum en een feestzaal.

Let wel op: je kunt de Synagoge alleen bezoeken als onderdeel van een rondleiding. Dit omdat de Synagoge nog in gebruik is. Daarnaast moeten mannen die de Synagoge betreden een hoofddeksel dragen denk hierbij aan een pet en in de winter een muts.

IMHOFF – CHOCOLADEMUSEUM

Chocoladeliefhebbers zijn in het Imhoff- chocolade museum aan het juiste adres.  Het museum is vernoemd naar de Duitse chocolade koning Han Imhoff. Je komt alles te weten over de geschiedenis en productie van chocola. Altijd al willen weten hoe repen chocola gemaakt worden? Ook hier laten ze zien hoe het in zijn werk gaat. Zo krijgt je bezoek aan Keulen toch nog een smakelijk randje!

Tip! Je kunt je ook inschrijven voor speciale proeverijen zoals een Chocolade en Wijn proeverij of een deelnemen aan een cursus bonbon maken.

Feitjes en weetjes over Keulen

  • Wist je dat? Op deze indrukwekkende brug Hohenzollernbrücke worden liefdesslotjes opgehangen, sommige maken er hele kunstwerken van. Wil je zelf een slotje hangen in Keulen dan moet je snel zijn.
  • Wist je dat? Een ander bekend product in Keulen de eau de cologne 4711 is. Ook wel Keuls water genoemd. Deze bekende geur is begin 18e eeuw ontwikkeld. Te verkrijgen in de eerste 4711 winkel in Keulen.

Boek hier je vlucht naar Keulen


Boek hier je Keulen transfer

Hotelovernachting in Keulen


Koop je treintickets naar Keulen

Reis je liever met de trein naar Rome, en wil je snel en gemakkelijk je treintickets kopen? Klik hier.

Jouw Fietstour door Keulen

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Keulen

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

Zo ga je goed voorbereid op reis