Citytrip Granada

Granada is een prachtige stad in het Spaanse Andalusië. De stad wordt gekenmerkt door de eeuwenoude gebouwen en bijzondere bezienswaardigheden. In het centrum van Granada zijn verschillende bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om de stad te bezoeken. Koop je tickets en tours voor de bezienswaardigheden in Granada. De bekendste bezienswaardigheid van Granada is het Alhambra. Vanuit dit eeuwenoude fort heb je prachtig uitzicht over de stad. In het fort zijn bijzondere pleinen, bogen en fonteinen te vinden. Ook de kathedraal van Granada is zeker een bezoekje waard. Dit historische gebouw is van binnen en buiten zeer indrukwekkend om te zien. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Granada samen te stellen.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Granada

KATHEDRAAL VAN GRANADA

Tijdens je citytrip in Granada kun je de kathedraal van Granada niet missen. Deze kerk wordt ook wel de meesterwerk van de renaissance genoemd. De kathedraal heeft een indrukwekkende interieur. Er wordt gebruik gemaakt van veel lichte kleuren. Ook het altaar in de kathedraal krijgt veel daglicht door de lichte glas-in-loodramen. Het hoge plafond doet je denken aan een Romeinse tempel. Koop je tickets en tours voor de Kathedraal van Granada

Let wel op: voor een bezoek aan de kathedraal van Granada moet je wel een ticket kopen, een audiotour is inbegrepen. Er is ook een mogelijkheid om een rondleiding te krijgen door de kathedraal.

ALHAMBRA

Zeer bekend is natuurlijk het Alhambra, het schitterende Middeleeuws paleis en fort uit de Moorse tijd. Het Alhambra is een reis op zich waard en is een zeer drukke bezienswaardigheid. Het paleis heeft prachtige decoraties zoals, Moorse versieringen, marmeren vloer, en een plafond van fijn houtwerk. Je ziet veel islamitische, christelijke en zigeunercultuur in het complex naar voren komen. Door deze diversiteit maakt het paleis een van de meest geliefde en fascinerende trekpleisters.

Daarnaast zijn de tuinen van Generalife een must see. Je kijkt je ogen uit. In de tuin vind je patio’s, fonteinen, vijvers, planten en bloemen. Een ervaring voor al je 5 zintuigen. Het is daarom aan te raden om je tours en tickets voor de Alhambra vooraf te bestellen.

EL ALBAICÍN

In het oude stad van Granada ligt de historische Moorse wijk El Albaicín. Gelegen op een heuvel tegenover het Alhambra. El Albaicin staat bekend om de typische smalle straatjes, pleintjes en de witgekalkte muren. Wil je de perfecte foto maken. Ga dan naar de Mirador San Nicolás. Een uitkijkplek op de top van de Albaicin. Geniet van het uitzicht over het Alhambra, en de stad zelf, en als je geluk hebt kun je zelfs de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada zien.

NATUUR IN GRANADA

Naast de bezienswaardigheden in Granada, staat de stad ook bekend om de mooie natuur. Zo wordt de stad omgeven door de Sierra Nevada. In dit gebied komen bergen voor die boven de 3000 meter reiken. Maak eens een mooie wandeling door deze bergen en beklim de hoogste berg, de Mulhacén. Na een zware wandeling door de bergen kan je heerlijk plaatsnemen in de Spaanse restaurantjes en genieten van de lekkerste tapas.

NASRID PALEIS

Ook wel een hoogtepunt in het Alhambra is de Nasrid Paleis. Dit herenhuis heeft veel hoogtepunten om te bewonderen. Loop door de evenredige kamers die je meeneemt in dagen van de hoogheden, de gedetailleerde muren, antieke houten plafonds en de felgekleurde tegels.

Koop je tickets en tours voor een bezoek aan het Nasrid Paleis tijdens je citytrip in Granada.

Feitjes en weetjes over …

  • Wist je dat? De granaatappel het symbool van de stad is. Het woord ‘Granada’ betekent granaatappel in het Spaans.
  • Wist je dat? Granada maar liefst 65 kilometer van de Middellandse Zee ligt. Een dagje strand is dus snel gepland.
  • Wist je dat? Granada heeft drie bezienswaardigheden die op de Unesco werelderfgoedlijst namelijk, Alhambra, Generalife en Albayzin.

Boek hier je vlucht naar Granada


Boek hier je Granada transfer

Hotelovernachting in Granada

Jouw Fietstour door Granada

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Granada

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

KOOP JE TAALGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis