Expositie van het Terracottaleger in Doetinchem

Terracottaleger


Expositie van het Terracottaleger in Doetinchem verlengd

Goed nieuws voor wie de expositie van het Terracottaleger in Doetinchem nog niet heeft gezien. De expositie: ‘’Het Terracottaleger van Keizer Qin’’ wordt verlengd tot februari/maart volgend jaar. Tijdens onze rondreis China Yangtze-cruise breng je een bezoek aan het echte Terracottaleger in Xian.

Expositie in Doetinchem

Op dit moment is het mogelijk om een expositie over het Terracottaleger te zien in Doetinchem. Het Terracottaleger is de spectaculaire erfenis van Keizer Qin, een voormalige keizer van China. De expositie zou in eerste instantie tot eind december te zien zijn, maar is verlengd tot 2019. De expositie bestaat uit ruim 50 levensgrote replica beelden. Zo kan je ruim 50 krijgers, drie cavalerie paarden en krijgswagens bewonderen. De expositie is georganiseerd door de Nederlands Chinese Handelskamer om de Chinese cultuur in Nederland onder de aandacht te brengen. Bezoekers leren bij de expositie meer over het leven van deze keizer en zijn zoektocht naar onsterfelijkheid.

Het Terracottaleger in Xian

Het Terracottaleger werd in 1974 toevalligerwijs gevonden in Xian door plaatselijke boeren. Tijdens het graven vonden de boeren restanten van oud aardewerk in de grond. Ze ontdekte bij toeval één van de meest indrukwekkende erfenissen uit de geschiedenis. Het Terracottaleger was ingegraven in grote gaten vlakbij de grafkamer van keizer Qin. Het Terracottaleger bestaat uit ruim 8.000 stenen soldaten. Bijzonder aan de vondst is de diversiteit in de beelden. Er is veel variatie in uniform, lengte en uiterlijk. Sinds 1987 staat het Terracottaleger op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tot op heden zijn archeologen bezig met opgravingen rondom de grafkamer van de keizer. Vele kamers zijn nog niet opgemaakt omdat de archeologen erg voorzichtig te werk gaan. Er zullen in de toekomst nog vele vondsten aan de oppervlakte komen.

Praktische informatie

De expositie in Doetinchem wordt verlengd tot februari/maart 2019. De expositie is te vinden op de Boliestraat 29 in het centrum van Doetinchem. Het is mogelijk om de expositie van dinsdag t/m zondag te bewonderen. Bovendien kan je vanaf maandag 10 december kaartjes te kopen voor januari 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.