L’hÁ´tel Negresco in Nice

hotel negresco nice
Portier bij Negresco

Als eerste in deze serie superhotels, beginnen we met een van de grootste hoteliconen van de Franse  Rivièra. Het Negresco hotel aan de  promenade des Anglais in Nice. Pal aan de promenade die direct aan het strand ligt en dus met uitzicht op zee. Bekend is het hotel ook door de portieren die als een soort Beefeaters bij de deur staan

Hotel Negresco werd in 1912 gebouwd door Henri Negresco voor de internationale aristocratie van die tijd. Aristocratisch is nog steeds de uitstraling met het overdadige interieur en met de glorie die nog niet wil vergaan.

Het hotel heeft 121 kamers en 24 suites die allemaal Frans klassiek zijn ingericht met hemelbedden en krullen en een hoop goud wat er blinkt. De kamerprijzen in de zomer (en dan wil je er natuurlijk zitten en gezien worden)  variëren  van € 355 voor een kamer die uitkijkt op de binnenplaats tot € 570 voor een met zeezicht. Een Junior Suite is er voor € 765 en als klap op de vuurpijl is er de Presidential Suite voor € 1840. Vergeet u bij deze prijzen niet de toeristenbelasing van €1,20 mee te rekenen?

Verder in dit hotel natuurlijk allerlei zaken die het leven gemakkelijker en leuker maken. Een fitness ruimte, diverse winkels en omdat je natuurlijk niet vanuit je hotel ineens tussen jan en alleman terecht wilt komen, een  privé  strand aan zee.

In het hotel bevindt zich het restaurant  Chantecler dat door Michelin met een ster wordt beoordeeld. Hier kunt u in een Regency stijl ingerichte ruimte geheel ontspannen genieten van hetgeen chefkok  Bruno Turbot voor u klaarmaakt.

Belangrijk is tot slot nog om te vermelden dat uw huisdier welkom is in het Negresco en dat er ook een uitlaatservice is voor Fikkie. € 17 voor een ommetje terwijl u lekker die fles Meursault soldaat ligt te maken op het strand met de blonde liefde van uw leven.

Al met al is het Negresco een bijna honderd jaar oude klassieker die de sfeer van toen ook nu nog goed vast weet te houden voor hen die stevig willen betalen voor Franse romantiek.

Uw hond in het negresco

Deze dame legt u op geheel eigen wijze nog eens haarfijn uit wat er allemaal te zien valt in het Negresco:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.