Ryanair versoepelt bagageregels

Ryanair versoepelt de regels voor het meenemen van handbagage en start met vluchten vanaf Brussel Zaventem…

ryanair

Ryanair heeft besloten om de regels voor het meenemen van handbagage te versoepelen. Of het nu komt door de Europese luchtvaartverordening of omdat er teveel klanten wegliepen, feit is dat Ryanair in december 2013 een aantal maatregelen heeft genomen die de klantvriendelijkheid moeten verbeteren.

Extra gratis handbagage bij Ryanair

Naast een stuk handbagage met een gewicht tot 10kg en maximale afmeting van 55cm x 40cm x 20cm, is nu ook een klein tasje van maximaal 35cm x 20cm x 20cm toegestaan.
Heel goed nieuws voor mensen die hun handbagagekoffer net niet dicht krijgen. Helaas zit er wel een forse adder onder het gras:

Vanwege de maximale opslag capaciteit van 90 stuks handbagage (55cm x 40cm x 20 cms) per vliegtuig, zal de overtollige handbagagebagage kosteloos worden opgeborgen in het laadruim.
Voor iedereen lijkt het dus verstandig om handbagage die onmisbaar is tijdens de vlucht in een apart tasje te stoppen.

Veranderingen in het boekingsproces

Ook het boekingsproces bij Ryanair verandert. Het moeten intypen van een beveiligingscode bij het zoeken naar verbindingen is verleden tijd. Binnen 24 uur na boeking kun je kleine fouten in een boeking gratis herstellen als je direct bij Ryanair hebt geboekt.

Het boekingsscherm is eenvoudiger geworden. In het scherm voer je het volgende in: plaats van vertrek, plaats van aankomst, datum heenreis, datum terugreis en aantal personen. Vervolgens krijg je een tweede scherm te zien met een weekoverzicht. Als er op de ingevoerde data daadwerkelijk vluchten zijn, zie je meteen twee prijzen. De ene prijs geldt bij betaling met een pinpas en de andere, iets hogere prijs geldt voor betaling met een creditcard. Dit betreft de prijs waarvoor je kunt vliegen als je geen ruimbagage meeneemt en zonder voorrang of geserveerde stoel instapt.

Ryanair ook vanaf vliegveld Brussel Zaventem

Hoewel de Waalse regering in september 2013 heeft besloten om de geplande ticketbelasting van 3 euro per ticket niet in te voeren, heeft Ryanair kennelijk toch besloten om een flink aantal vluchten vanaf Brussel Zaventem te laten vertrekken vanaf februari 2014. Het gaat om de volgende bestemmingen:
†¢ Alicante
†¢ Barcelona
†¢ Ibiza
†¢ Lissabon
†¢ Malaga
†¢ Palma
†¢ Porto
†¢ Rome
†¢ Valencia
†¢ Venetië
Het schijnt de bedoeling te zijn dat deze vluchten duurder worden dan de vluchten vanaf Brussels Charleroi, maar goedkoper dan die van concurrenten op Zaventem. Voor de inwoners van Zuid-Nederland is Brussel een stuk sneller te bereiken dan Charleroi, dus ik beschouw het wel als goed nieuws.

De meeste vluchten vanaf Zaventem zijn beschikbaar vanaf 27 februari 2014.

10 reacties op “Ryanair versoepelt bagageregels”

Grappig, was net een stuk over aan het lezen.. maar goed, lijkt me positief… ondanks de grote adder!

De handbagage van 55/40/20 mag maximaal 10 kilo wegen. Valt het 2e stuk handbagage 35/20/20 daar ook onder. Dus twee stuks samen 10 kilo?

Nee, de inhoud van de handbagage koffer 10 kg. Extra tasje staat hier los van en hieraan is ( nog ?) geen limiet gesteld wat betreft gewicht.
Het is dus een behoorlijke vooruitgang.

Hoeveel mag Ruimte bagage wegen ? Als achter de bagage op de e-ticket staat x Bagage,Max.

Wij gaan met z’n tweeën vliegen. De 2e handbagage van 35-20-20 per persoon; mag dat ook een iets grotere tas zijn voor 2 personen? Ik zie wisselende eisen t.a.v. handbagage. De 2e handbagage geldt ook voor oktober 2014?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.