Roadtrip Europa

autobergen
Wat is er leuker dan lekker met je vrienden een roadtrip te maken?! Regel een goede auto, kies een interessant land en leuke route, maak een lijstje van spullen die je nodig hebt en je bent klaar om te vertrekken! Het is een flexibele, betaalbare en erg gezellige manier van op vakantie gaan, waarbij je ook nog eens heel veel te zien krijgt.

Mooie routes

The sky is the limit als je een roadtrip maakt! Met de auto ben je lekker flexibel en je kan ter plekke bedenken waar je op dat moment zin in hebt. Cultuur, natuur of zon, zee en strand? Er zijn zo veel mooie bestemmingen in Europa die je per auto kan bezoeken. We hebben hier een drietal geweldige routes in Europa voor je op een rijtje gezet.

  • Een echte aanrader is de Route des Grandes Alpes. Deze bijzondere route door de Franse Alpen is maar liefst 684 kilometer lang en brengt je van het Meer van Genève naar de Middellandse Zee. Onderweg zal je een aantal van de mooiste en hoogste bergpassen van Europa passeren.
  • Ben je een geschiedenis fanaat? Dan is het een idee om naar België te gaan voor het Ardennenoffensief, het laatste grote offensief dat de Duitsers lanceerden aan het einde van 1944. Deze geschiedeniskundige route neemt je mee naar de grootste veldslag die de Amerikanen hebben uitgevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  • Ben je samen met je partner op pad, dan kun je kiezen voor De Romantische Strasse in Duitsland. Deze route verbindt Würzburg met Füssen en leid je langs vele historische stadjes, prachtige kastelen en vakwerkhuizen. De route is gemakkelijk te rijden dus zelfs voor de wat minder ervaren bestuurder eenvoudig te doen.

Meeneem lijstje

Begin tenminste een week voor je vertrek met het maken van een meeneem lijstje. Je zult merken dat er elke dag weer nieuwe dingen in je opkomen die je erbij wilt zetten. Er zijn allerlei dingen die onmisbaar zijn als je op roadtrip gaat en als je op tijd begint met een lijstje dan heb je ook nog tijd om het een en ander aan te schaffen of te lenen van vrienden. Voor een uitgebreid overzicht van hoe je je het beste op een roadtrip kan voorbereiden kun je hier nog even kijken.

Checken van de auto

Als je een roadtrip gaat maken zal je auto lange afstanden afleggen. Daarom is het belangrijk dat de auto in perfecte staat verkeert. Met een nieuwe auto zal je niet zo snel problemen ondervinden. Ben je echter van plan met een wat ouder model op pad te gaan, laat hem dan eerst even goed controleren. Check bijvoorbeeld het oliepeil en vul deze bij indien nodig. Ook is het handig om een reserveband mee te nemen, je weet nooit wat er onderweg allemaal kan gebeuren. Reservelampjes voor je koplampen en reservesleutels zijn ook geen overbodige luxe. Neem koelvloeistof mee en ruitenwisservloeistof; een extra voorraadje kan namelijk geen kwaad.
Al het bovenstaande gecheckt en doorgenomen? Dan ben je nu klaar om aan je roadtrip te beginnen!

Foto: Flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.