Rabobank blokkeert pinnen buiten Europa

Rabobank blokkeert vanaf 1 juni standaard het pinnen buiten Europa. Als je dit wel wilt moet je het zelf aangeven via de bank…

Opgelet! Ga je na 1 juni 2012 op reis buiten Europa? En heb je een Maestro pinpas van de Rabobank? Dan moet je zelf via de Rabobank de pinpas geschikt maken voor pinnen in het buitenland.

De Rabobank gaat namelijk standaard alle particuliere bankpassen blokkeren voor gebruik buiten Europa. Reden hiervoor is de toenemende schade die wordt geleden als gevolg van skimmen.

De regeling geldt voor het pinnen met je pas buiten Europa. Die mogelijkheid wordt standaar gedeactiveerd. Klanten kunnen zelf de blokkade opheffen en de pinmogelijkheid per werelddeel (tijdelijk) aanzetten. Doet de klant niets, dan staat de pas automatisch uit. De Rabobank denkt hiermee de schade als gevolg van skimmen tegen te kunnen gaan.

Rik Op den Brouw, directeur Particulieren Rabobank Nederland: †œIn het buitenland heeft een aantal banken deze manier van landenblokkade al ingevoerd. De resultaten hiervan zijn goed. Het aantal fraudegevallen is sterk gedaald en de reacties van de klanten zijn over het algemeen positief. We verwachten dat deze maatregel ook in Nederland zal leiden tot aanmerkelijk minder schade als gevolg van skimming†.
Om te voorkomen dat klanten straks tot hun verrassing buiten Europa niet kunnen pinnen, zullen de klanten vanaf 7 mei op diverse manieren geïnformeerd worden (bijvoorbeeld via www.rabobank.nl/betaalpasinstellen).

Als je tijdens je verblijf buiten Europa toch niet kan pinnen, kan je zelf via internetbankieren of een telefoontje naar de lokale bank dan wel Interhelp direct weer geld opnemen.

Update: In november 2012 heeft ook ABN AMRO aangekondigd om pinnen buiten Europa standaard uit te zetten.

4 reacties op “Rabobank blokkeert pinnen buiten Europa”

net terug van vakantie uit Canada: nergens te pinnen met rabopas, terwijl pas per 1 juni geblokkeerd zou worden en ook pas per 1 juni mogelijkheid zou komen om de blokkade op te heffen

Was op 1 juni 2012 in Amerika. Vooraf was telefonisch afgesproken dat mijn pinpas niet geblokkerd zou worden/zijn. Dat bleek perfect te kloppen! Mijn dan aan de (regionale) bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.