QE2 arriveert in Dubai

 Woensdag arriveerde cruiseschip Queen Elisabeth 2 in de  haven van Dubai  

De ‘moeder van alle cruiseschepen’ zal worden omgebouwd tot hotel en worden afgemeerd aan een van de palmeilanden.

De QE2 werd in Dubai onthaald door tientallen schepen waaronder het  privé  jacht van de prins van Dubai, Sheik Mohammed Bin Rashid Al Maktoum die nog maar net was bijgekomen van het $20 mln kostende  openingsfeestje van het  Palm Jumeirah eiland  van afgelopen weekend.

Op 11 november vertrok de QE2 voor haar laatste reis van Southampton via Portugal,  Italië  en Egypte om gisteren te arriveren in de  Rachid haven van Dubai.

De QE2 heeft 40 jaar dienst gedaan als cruiseschip en in die periode 2,5 mln passagiers vervoerd. In de Falkland oorlog werd het schip ingezet als transport- en ziekenhuisschip.  

In 1970  vestigde  de QE2 een snelheidsrecord door de Atlantische  oversteek te maken in drie dagen, 20 uur en 42 minuten.

In Dubai zal het hotel worden afgemeerd aan een van de opgespoten palmeilanden. Het zal in ongeveer 2,5 jaar worden verbouwd tot luxe-hotel met restaurants, barretjes en een spa. Enkele hutten zoals de Royal Hut en de Captains Hut zullen in oude staat worden gerenoveerd.

Deze week vind de  officiële  overdracht van de QE2 plaats door de Cunard rederij aan investeringsvehikel Dubai World. Voor het schip werd $100 mln betaald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.