Opening Atlantis The Palm, Dubai

Afgelopen nacht werd met een groot feest en een indrukwekkend vuurwerk het Palm Jumeirah eiland in Dubai officieel geopend.

Middelpunt van de festiviteiten was de opening van luxehotel Atlantis The Palm met een optreden van Kylie Minogue.

Om het feestje op te vrolijken was een keur aan beroemdheden uitgenodigd. Aanwezig waren tal van meer en minder bekende Amerikaanse acteurs onder leiding van Robert de Niro. Verder waren Oprah Winfrey, Richard Branson, Boris Becker, Janet Jackson en Bollywoodster Priyanka Chopra van de partij.

Aan het kunstmatig opgespoten Palmeiland is zeven jaar gewerkt en het prestigeproject moet Dubai internationaal op de kaart zetten. Dubai wil uitgroeien tot een van de  belangrijkste  toeristencentra ter wereld en voor dat doel worden naast dit Palmeiland nog twee eilandstructuren voor de kust opgespoten. Het Palm project geeft Dubai 100km extra kustlijn. Op het eiland moeten 30 hotels komen en 1500 luxe villa’s met eigen strand.

De openingsceremonie gisteren was onderdeel van een driedaags feest ter gelegenheid van de opening van het vlaggenschip van het eiland: Hotel Atlantis The Palm. Het hotel staat op de top van het eiland en is een overdaad aan superlatieven. Het heeft $ 1,5 miljard gekost om te bouwen, heeft 1.539 kamers en het resort beslaat 46 hectares waarvan 17 worden ingenomen door het waterspektakel Aquaventure.

Deze waterattractie is een enorm aquarium waarin vissen rondzwemmen van alle soorten en maten. Ook kan je er zwemmen met dolfijnen. Het hotel zegt een opvangcentrum te zijn voor verschillende grote vissoorten zoals dolfijnen en orka’s. Een soort Pieterburen van Dubai als het ware.

Het houden van dolfijnen is overigens niet onomstreden. Voor het aquarium zijn 19 dolfijnen overgehaald uit de Solomon eilanden en niet iedereen is daar gelukkig mee. Het hotel zegt daarop dat de dolfijnen al in gevangenschap leefden en dat er inmiddels al twee dolfijntjes zijn geboren, een teken van hun goede gezondheid.

Het hotel heeft verder enkele toprestaurants waaronder Nobu van kok Nobuyuki Matsuhisa en acteur Robert de Niro en restaurant Ossiano van Santi Santamaria, een kok met drie michelinsterren die mag proberen of hij het ook in Dubai kan.

Vanavond is er nog een feestje ter afsluiting van de festiviteiten. DJ Samantha Ronson treedt op en dan zijn we door het budget van $20 miljoen heen. Ja, die sheiks kunnen een feestje organiseren en kijken niet op een dubbeltje. Al met al was het een heel geslaagd en geinig partijtje.

Zie ook:
Review Hotel Atlantis The Palm  

Vuurwerk:

Één reactie op “Opening Atlantis The Palm, Dubai”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.