Mobiel bellen in buitenland goedkoper


Mobiel bellen en internetten in het buitenland wordt per 1 juli 2014 weer goedkoper dankzij nieuwe regels van de EU.

In 2009 waren de tarieven voor mobiel bellen en gebeld worden in het buitenland al verlaagd. Nu, vijf jaar later, gaan de tarieven opnieuw naar beneden.

Het tarief voor mobiel bellen vanuit een ander land in de EU naar Nederland kost voortaan maximaal €0,23 per minuut. Gebeld worden in het buitenland kost maximaal 6 cent per minuut. Voor het versturen van een SMS mag vanaf 1 juli 2014 maximaal €0,07 worden gerekend.

Ook mobiel internet wordt goedkoper. Nu mogen telecomaanbieders nog €0,54 rekenen per MB, het nieuwe maximumtarief voor mobiel internet vanuit het buitenland wordt 24 cent per MB.

Belangrijke opmerking hierbij is dat deze nieuwe tarieven zijn afgesproken door de EU en gelden voor landen binnen de EU. Buiten de EU kunnen nog steeds torenhoge tarieven gelden.

Of de nieuwe maximumtarieven voor mobiel bellen in het buitenland je veel voordeel zullen opleveren hangt af van je abonnement. Veel aanbieders hebben nu al buitenlandbundels die redelijk gunstig geprijsd zijn.

Ook hebben de meeste mensen tegenwoordig een smartphone en is er op veel plekken gratis WiFi. WhatsApp wordt al meer gebruikt dan SMS en ook Skype werkt vanaf je mobiel via WiFi. Op die manier is contact vanuit het buitenland helemaal gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.