Frankrijk

FrankrijkVlag
 opreis.nl informatie over Frankrijk

Waar: West Europa

Oppervlakte: 543.965  km²  –  ca. 13,5 x Nederland

Aantal inwoners: 60,5 miljoen

Inwoners per  km²: 111

Hoofdstad: Parijs

Waarom gaan: Zon in het zuiden, strand, landschap, wandelen, wintersport, bergbeklimmen,  cultuur, musea, kerken, eten, wijn en Napoleon

Taal: Frans

Klimaat: In het grootste deel van Frankrijk zachte zomers en koude winters. Aan de Middellandse Zee hete zomers en zachte winters.

Laagste punt: Rivierdelta van de Rhone -2m

Hoogste punt: Mont Blanc 4.807m

Valuta: Euro

BNP per inwoner: € 28.265

Electriciteit: 220 volt AC, 50Hz. Tweepolige stekkers zijn standaard.

Tijd: GMT +1 uur

Landcode telefoon: +33

Internet extensie: .FR

Bekend van: Eifeltoren, Euro Disney, Franse keuken en wijnen, Mediterranee, Alpen

Aanrader: St. Emilion, Langres,  Normandië, Elzas, Parijs

Eten: De Franse keuken behoort tot de beste en meest verfijnde ter wereld. Alles wordt gegeten; van steak frites via ganzenlever en wijngaardslakken naar tripe en natuurlijk de vele Franse kazen.

Drinken: Franse wijnen, Champagne, Cognac, Armagnac, Calvados, Ricard, Kronenbourg

Reisadvies Frankrijk

Vaccinaties: Teken encefalitis komt voor.
(Bron: www.travelclinic.com)

Visum: Geen visum nodig.

Opreis.nl over Frankrijk: Frankrijk is een zeer groot land dat zeer gevarieerd is. Het vlakkere noorden is een uitloper van  Wallonië  en heeft last van dezelfde troosteloosheid, zeker op grauwe dagen. Wel rustig en uitgestrekt en daarom ook aardig in trek bij Nederlanders. De westkust is prachtig en ruig. Hoe verder naar het zuiden hoe warmer het wordt. Overal een prachtige wilde zee. De binnenlanden van Frankrijk zijn uitgestrekt, dunbevolkt en er hangt het soort sfeer waar Nederlanders dol op zijn. Het “echte authentieke” Frankrijk met marktjes en platanen en “mannetjes” die jeu de boulen. Vooral in de Provence vind je veel van dit soort plaatsjes. Met een beetje geluk hebben ze nog een kraampje met tweedehands kunstgebitten op de lokale markt. Vroeger gebruikelijk maar ook Frankrijk verandert.
Verreweg de grootste toeristenpleisters in Frankrijk zijn natuurlijk Parijs en de Cote d’azur. Parijs is het hele jaar de moeite waard en de Middellandse Zee trekt met name in de zomer hordes toeristen. In toenemende mate komen die uit Rusland alwaar het snobgehalte van plaatsen als Cannes en St. Tropez goed in de smaak valt. In Rusland is in een jaar of 15 een groep mensen ontstaan die zo’n enorme rijkdom heeft verworven dat deze zelfs voor westerse begrippen onvoorstelbaar is. Deze rijkdom legt een nogal uitbundige smaak bloot die eerder nog door een gebrek aan geld in toom werd gehouden. Houdt u dus van enorme jachten, drankjes van € 10  en andere uitbundigheden, dan mag u dit niet missen. Alles goed en wel, Zuid Frankrijk blijft wel prachtig, zowel qua natuur als qua klimaat en eten.
Verder heeft Frankrijk natuurlijk fantastische wintersportgebieden. Beroemd om de uitgebreide skigebieden met modern materiaal. Op veel plaatsen zijn aangrenzende skigebieden met elkaar verbonden waardoor enorme ski arena’s zijn ontstaan. Qua  skiën  de absolute top in Europa. Niet iedereen is echter gecharmeerd van de nieuwe skidorpen die, soms boven de boomgrens, uit beton zijn opgetrokken.
Verder is in Frankrijk de Alsace (Elzas) een prachtig gebied waar zeer veel goede wijnen vandaan komen.
Frankrijk heeft altijd de naam gehad een prachtig land te zijn met een nogal onbeschofte bevolking die alleen Frans spreekt en denkt dat Frankrijk het kloppend hart van de wereld is. Dit is echter de laatste jaren nogal veranderd en de jongere generatie spreekt over het algemeen goed Engels en wil dit ook graag met buitenlanders spreken. Het kan overigens nooit kwaad om zelf een paar woorden Frans te spreken. Voor liefhebbers van ouderwets onbeschofte obers heeft opreis.nl nog een leuke tip in Parijs: restaurant Le Brebant.

Franse  ambassade in Nederland:
Smidsplein 1
2514 BT DEN HAAG
Tel:  070 312 58 00
Fax:  070 312 58 24
E-mail:  info@ambafrance-nl.org
Website:  www.ambafrance-nl.org
Openingstijden: maandag tot vrijdag  van 9.30 uur tot 12.30 uur en van 15.00 tot 17.30 uur. Let op:
bezoek alleen op afspraak!

Nederlandse ambassade in Frankrijk:
7-9, rue Á‰BLÁ‰,
75007 PARIS,
métro: Duroc ou St. FranÁ§ois-Xavier
Tel: 01.40.62.33.00
Noodgevallen buiten kantooruren: (+33) (0) 6.80.91.55.16
Fax: 01.40.62.34.56
E-mail:    ambassade@amb-pays-bas.fr
Website: www.frankrijk.nlambassade.org
Openingstijden:
Receptie: Maandag-Vrijdag 9:00 tot 13:00 uur en van 14:30 tot 18:00 uur
Consulaire afdeling: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:30 tot 13:00 uur en op woensdag van 9:30 tot 15:00 uur

opreis.nl rating voor Frankrijk: 7,5/10

En dit vinden wij wel een geinige fransoos. Alain Robert heet hij. Alain klimt. Zonder touwen tegen gebouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.