ANVR stopt met ‘zwarte lijst’

anvr

ANVR, de branchevereniging voor reisbedrijven heeft aangekondigd te stoppen met het bijhouden en publiceren van een ‘zwarte lijst’ met dubieuze reisbedrijven.

ANVR hield de lijst bij om reizigers te informeren over dubieuze of onverzekerde touroperators en reisaanbieders. Reizigers lopen bij dit soort bedrijven het risico dat ze niet worden gecompenseerd in geval van faillissement of calamiteit.

De reden die ANVR opgeeft om te stoppen met de zwarte lijst, is de hoeveelheid tijd die het de organisatie kost om deze lijst actueel en kloppend te houden. ANVR geeft aan dat de lijst voortaan wordt bijgehouden door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). ACM zal de lijst echter niet openbaar maken.

De ANVR geeft reizigers het advies om voor het boeken van een reis altijd na te gaan of de reisorganisatie is aangesloten bij een garantiefonds zoals de SGR, GGTO, STO of een soortgelijke garantieregeling. Dit zorgt ervoor dat in geval van faillissement van de aanbieder, de reiziger de reissom terugkrijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.