Acties in Frankrijk

De acties die in Frankrijk worden gehouden om de verhoging van de pensioenleeftijd tegen te houden, leiden tot steeds meer problemen…

De acties die in Frankrijk worden gehouden om de verhoging van de pensioenleeftijd tegen te houden, leiden tot steeds meer problemen.

Vluchten worden geannuleerd, er rijden minder treinen, vrachtwagens gaan vlak voor u langzaam rijden, brandstof wordt schaarser, lange rijen voor de benzinepompen en om het gevoel van crisis nog te vergroten wordt er gehamsterd.

Volgens de regering is er niets aan de hand. Er is een voorraad brandstof voor een dag of tien en daar bovenop nog een ‘strategische voorraad’ van 3 maanden.

Maar brandstofmaatschappijen melden dat er flink wordt gehamsterd: in de afgelopen dagen is 50% meer brandstof verkocht. Alle raffinaderijen in Frankrijk zijn gesloten of worden geblokkeerd en duizenden pompstations zijn helemaal dicht terwijl andere geen diesel meer hebben. Wie had bedacht in de herfstvakantie met de auto naar Frankrijk te gaan kan misschien beter de achterbak vullen met gevulde jerrycans.

Ook de ANWB raadt nu aan om alleen met een volle tank Frankrijk in te gaan. 20% van de benzinestations zou inmiddels zijn gesloten maar de blokkades van raffinaderijen worden door de politie opgeheven zodat de benzinestations wel weer kunnen worden bevoorraad.

Aan het einde van de week wordt er door het Franse parlement gestemd over de verhoging van de pensioenleeftijd. Tot dan valt er nog veel hinder te verwachten.

Update woensdag 20/10:
Inmiddels zou een kwart van de benzinestations ‘droog’ staan. Er zijn berichten dat de politie de blokkades bij enkele raffinaderijen opheft maar ook dat deze weer worden ingesteld. Er blijven diverse acties worden gehouden die reizigers treffen. Sommige vluchten worden geannuleerd, er rijden minder treinen en benzine wordt steeds schaarser. Met een volle tank Frankrijk in dus, en het nieuws in de gaten houden in verband met blokkades of acties.

Zie ook:
Verkeersinformatie Frankrijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.