Visum Wit Rusland aanvragen

Visum Wit Rusland

Visum Wit Rusland aanvragen

Voor een reis naar Wit Rusland over land heb je voordat je vertrekt een visum Wit Rusland nodig.  Als je per vliegtuig naar Wit-Rusland gaat heb je geen visum nodig, maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden.  Om een visum voor Wit Rusland aan te vragen heb je een paspoort nodig dat minstens  6 maanden geldig is nadat je Wit Rusland weer verlaat.

Uitnodiging Wit Rusland

Om voor Wit Rusland een visum te krijgen vraagt de ambassade van Wit Rusland om een uitnodigingsbrief of Letter of Invitation (LOI). Een uitnodiging is een officieel document waaruit blijkt dat je welkom bent in Wit Rusland. Deze visa support letter wordt afgegeven door een Wit Russische reisorganisatie. Je kunt deze uitnodiging voor Wit Rusland vooraf regelen via opreis.nl

Verzekeringsverklaring

Een verzekeringsverklaring voor Wit Rusland  in een document waarop staat dat je verzekerd bent in Wit Rusland. Het gaat om de tekst `werelddekking’  of `geldig in Belarus’ . De verzekering moet minimaal geldig zijn gedurende het verblijf in Wit Rusland

Per vliegtuig naar Wit-Rusland? Wit-Rusland visumvrij per vlucht

Je kunt sinds kort visumvrij naar Wit-Rusland. Controleer wel eerst goed of jij binnen de voorwaarden valt.
1) je reist per vlucht naar Minsk international airport (maar niet vanaf Rusland).
2) je reist niet langer dan 30 dagen (update 2018). Dit is inclusief je dag van aankomst en vertrek.
3) je vertrekt weer via Minsk international airport (maar niet naar Rusland)
Let ook op dat wanneer je naar Minsk vliegt de luchtvaartmaatschappij je mee wil nemen zonder visum. Het komt voor dat in de overgangsperiode niet iedereen op de hoogte is van de afschaffing van het visum.

Wat heb ik nodig voor een visum voor Wit Rusland?

Wat zijn de  kosten voor een visum voor Wit Rusland?

Een visum voor Wit Rusland kost € 60 per visum. Dit zijn de kosten voor een toeristenvisum waarmee je één keer het land kunt betreden. Bij doorreis naar Rusland kun je ook een transsit visum aanvragen. Uitgebreide info vind je op de website van de ambassade van Wit Rusland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.