Citytrip Krakau

Krakau is de op één na grootste stad van Polen en is een prima bestemming voor een citytrip. Daarnaast is het een historische stad met een monumentale binnenstad met veel gezellige café’s en restaurants. Je kunt er uren langs de meest prachtige gebouwen en over gezellige pleinen wandelen. Het is een aanrader om door Krakau te wandelen met een gids die je van alles over deze oude stad kan vertellen. Als het weer meezit, kan je ook op zoek gaan naar de Hidden Lagoon om te genieten van een verfrissende duik op een bijzonder mooie plek. Koop je tickets en tours voor Krakau.

In de buurt van Krakau ligt het voormalig concentratiekamp Auschwitz. Veel toeristen brengen een bezoek aan deze indrukwekkende plek. In Krakau zelf vind je nog de sporen van het rijke Joodse verleden in de oude Joodse wijk Kazimierz. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Krakau samen te stellen.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Krakau

Mariakerk

Bewonder de Mariakerk in het hartje van Krakau ook wel Hemelvaartkerk genoemd. Met een gotische architectuurstijl is het één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau die je niet kunt missen tijdens je citytrip. Laat je verassen door de indrukwekkende interieur die de kerk heeft. Het meest opvallende is het houten altaar die maar liefst 12 jaar in beslag heeft genomen. Vanuit de toren van de kerk hoor je elk uur het meest bekende deuntje van Polen: de Hejnal.

Tip! Check vooraf de openingstijden voordat je de toren van de Mariakerk gaat beklimmen.

Voor een prachtige uitzicht over de marktplein en het centrum kun je de toren van de Mariakerk beklimmen. Koop je tickets en tours voor je citytrip naar Krakau.

Joodse wijk Kazimierz

Bezoek de oude joodse wijk van Krakau namelijk, Kazimierz. Ooit was deze wijk een zelfstandige stad. Door een verordering moesten alle joden in de omgeving verplicht naar Kazimierz verhuizen.De sporen van de joden zijn nog duidelijk zichtbaar in de stad. Zo zijn er verschillende Synagogen die je kunt bezoeken tijdens je citytrip door Krakau, de oudste en grootste is het Stara Synagoga.

Na de oorlog is de stad leeg en verlaten gebleven. Pas toen de film Schindler’s list van Steven Spielberg er opgenomen werd, begon de stad zich te ontwikkelen tot een levendige en fascinerende buurt. Naast de vele historie die de wijk heeft wordt Kazimierz gezien als één van de meest hippe wijken van Krakau. In de straat Szerzoka vindt je onder andere trendy winkels en terrassen. Ga je liever voor de traditionele gerechten neem dan een kijkje op Szeroka, een plein met veel joodse en traditionele restaurants. Koop je tickets en tours voor je citytrip naar Krakau

Auschwitz Birkenau en Monowitz

Een bezoek aan de concentratiekamp Auschwitz is één van de meest indrukwekkende ervaring. Mensen van over de hele wereld bezoeken dit monument. Auschwitz werd in 1940 gebouwd. Meer dan één miljoen gevangenen zijn hier tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven gekomen. De drie hoofdcomplexen van de kampen zijn, Auschwitz I ,Auschwitz II – Birkenau en Auschwitz III -Monowitz. Tijdens je tour door Auschwitz loop je via de welbekende ingangspoort met daarop ‘’Arbeit Macht Frei.

Een bezoek aan Auschwitz kan confronterend maar ook heel indrukwekkend zijn.

Tip! Boek hieronder een georganiseerde tour waar je zelf niets hoeft te regelen. Bij een georganiseerde tour wordt je met de bus opgehaald en teruggebracht bij je hotel. Vermijd lange wachtrijen en koop jou tickets en tours naar Auschwitz.

Boek hier je vlucht naar Krakau


Boek hier je Krakau transfer

Hotelovernachting in Krakau

Jouw Fietstour door Krakau

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Krakau

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE TAALGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis