Citytrip Jeruzalem

Jeruzalem is een stad van duizenden jaren oud en een heilige plek voor joden, moslims en christenen. Het mysterieuze van Jeruzalem maakt het voor iedereen erg interessant. Zo worden er dagelijks goede tours gegeven met uitleg over alle heilige plekken in deze mooie stad koop je tickets en tours voor je citytrip in Jeruzalem. Naast Jeruzalem’s religieuze kant, heeft het ook een artistieke en moderne kant. Bezoek de hippe Emek Refarm wijk met haar vele galeries en hippe bars. Of maak een stop bij de wijk Nahalat Shiva, waar je een geweldige grote overdekte markt kan vinden. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Jeruzalem samen te stellen.

Bekijk de mogelijkheden voor musea, tours en bezienswaardigheden in Jeruzalem en bestel hieronder je tickets en tours makkelijk via opreis.nl.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Jeruzalem

HEILIGE GRAFKERK

Tijdens je citytrip in Jeruzalem kun je de Heilige Kerk ook wel Kerk van de wederopstanding genoemd bezoeken. Deze kerk ligt op de plek waar Christus zou zijn gekruisigd, begraven en opgestaan. In de kerk kun je zien waar het graf van Jezus zou moeten staan, daarnaast kun je ook de plek bewonderen waar zijn lichaam gebalsemd werd. Het Heilige Grafkerk is een belangrijk pelgrimsoord voor de gelovige christenen. De kerk krijgt dagelijks meer dan honderden bezoekers. Koop vooraf je tickets en tours om Heilige Grafkerk in Jeruzalem te bewonderen.

WESTMUUR / KLAAGMUUR

Eén van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Jeruzalem is de Westmuur ook wel de Klaagmuur genoemd. Sinds de jaren 70 is de Westmuur een plaats waar de Joden komen om te bidden. Deze muur was een overblijfsel van de Joodse Tempel die op de Tempelberg gebouwd werd maar later verwoest is. Het is gebruikelijk om een gebed op een papiertje te schrijven en deze tussen de stenen van de muur te schuiven.  De Westmuur is een bezienswaardigheid die je zeker weten op je must see lijst moet zetten.

ISRAËL MUSEUM

Bezoek het nationale museum van Israël. Het complex bestaat uit laatmoderne architectuur die uit rechthoekige, paviljoens bestaat. en word omgeven door pleinen en binnenplaatsen. De architectuur van het complex heeft een laatmoderne architectuur die uit rechthoekige, paviljoens bestaat en daarnaast wordt omgeven door pleinen en binnenplaatsen. In het museum kun je een uitgebreide collectie van beeldende kunst, archeologie en beeldhouwkunst uit Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Oceanië en het Verre Oosten. Koop nu je tickets en tours voor je citytrip in Jeruzalem.

TEMPELBERG

Deze speciale berg is voor drie wereldgodsdiensten (Joden, Christendom, Islam) een historisch en heilige plaats. Dit omdat er verschillende heilige gebouwen zijn binnen het centrum. Voor de Joden is dat de Klaagmuur, Voor de moslims de Al Aqsa moskee en de Rotskoepel en voor de christenen de Heilige Graf Kerk. Een unieke ervaring om Tempelberg te bezoeken tijdens je citytrip in Jeruzalem.

Feitjes en weetjes over Jeruzalem

  • Wist je dat? Ben-Gurion International Airport als s ’werelds meest veilige luchthaven wordt gezien.
  • Wist je dat? Israël een Cinema City (winkelcentrum) met 19 bioscopen. Elke bioscoop draait films uit verschillende genres, dus er is voor een ieder wat wils. Je hebt er ook een bioscoopmuseum.

Boek hier je vlucht naarBoek hier je Jeruzalem transfer


Hotelovernachting in Jeruzalem

Meeneemlijst voor je citytrip Jeruzalem

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis