5 tips: perfecte foto’s maken

beste fotos leren maken

Door middel van foto†™s kan je met medereizigers en-/of thuisblijvers je reis delen.

Om het zo professioneel mogelijk over te laten komen, hebben wij hieronder wat tips voor je.


Ken je toestel.

Of je nu een cameratoestel of mobiel gebruikt voor foto†™s maken, weet wat het toestel allemaal kan. Zodra je dit weet, haal je sowieso het beste van je toestel naar boven.

Op de meeste camera†™s zit nu een smartoptie. Hiermee stelt de camera automatisch de diepte en scherpte in waardoor je foto binnen één klik een professionele foto wordt.

En probeer eens de panorama optie op je mobiel eens. Ga dan wel in op de plek staan waar je 180 graden foto het mooist van wordt.


Ontdek alles te voet.

Met goede schoenen, een flesje water, een map en een pen en goed weer kan je te voet ver komen op je bestemming. Hierdoor vind je misschien wel plekken die je via de VVV niet had kunnen vinden.

Kruis alles aan op je map zodat je er later nog eens kan komen.


Goedemorgen!

Door vroeg op te staan, lijkt het net alsof je de stad een stapje voor bent. Terwijl iedereen nog half licht te slapen, zie jij de stad ontwaken. Daarbij komt ook nog eens dat vaak het licht dan op zijn mooist is.


Maar één kans.

Je hebt maar één kans om dÁ¡t moment vast te leggen. Grijp die kans. En zie je iets wat je niet dagelijks ziet, iets interessants? Neem de tijd om dit vast te leggen, ga er niet van uit dat je het ooit nog wel weer eens zult zien.


Compositie.

Door het object/persoon wat/wie je graag wilt fotograferen niet helemaal in het midden te zitten, maar juist meer in de linker of rechter hoek te zetten, creëer je een foto waar iedereen graag naar kijkt. Je laat niet alleen zien waar de foto is genomen, het ziet er ook een stuk professioneler uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.