Mobiele technologieën hebben de reiswereld veranderd

Boat
Waar voorheen de vakantie het perfecte moment was om even afstand te doen van computer, internet en smartphone, is die gedachte de laatste jaren flink veranderd. Mensen vertrouwen meer dan ooit tevoren op hun mobiele apparaten tijdens het reizen.

Hoe verandert mobiele technologie de reiswereld?

De komst van het internet heeft de reiswereld volledig op zijn kop gezet. Niet alleen op het gebied van het zoek- en boekgedrag van de consument, maar ook als bron om inspiratie op te doen voor de vakantie. Uit het ContinuVakantieOnderzoek blijkt dat meer dan driekwart van alle vakanties via het internet wordt geboekt. Bovendien blijkt uit het onderzoek dat meer dan driekwart van de Nederlanders niet zonder internet op vakantie kan.

Reisapps winnen steeds meer aan populariteit. Zo is Tripadvisor niet meer weg te denken bij het maken van een keuze voor de juiste accommodaties en excursies. Ook de app die KLM een aantal jaar geleden introduceerde, is inmiddels bij menig reiziger bekend en wordt vooral gebruikt om op de hoogte te blijven van de laatste vluchtinformatie.
Toch worden er nog relatief weinig boekingen gedaan via smartphones en tablets. Als belangrijkste reden voor dit lage aantal worden omslachtige boekingsprocessen en webdesigns die niet mobile-proof zijn genoemd. De boekingen die wel via smartphones en tablets worden gedaan, zijn vaak last-minute boekingen.

Linda Hoebe, country marketing manager van Skyscanner: “Het zoeken en boeken van reizen heeft een enorme transformatie ondergaan door de komst van mobiele apparaten. Reizigers hebben hun smartphone altijd bij zich en ze checken deze ook regelmatig. Hierdoor verwachten wij dat de groei voortzet. Ook via tablets blijft het zoeken en boeken van reizen groeien. Daarnaast is het interessant om te zien hoe de verschuiving in apparaten het gedrag van reizigers verandert. Vooral de momenten op de dag; tablets en smartphones in de avonduren en de desktop tijdens lunchtijd.†

Voor, tijdens en na de reis

De reiziger van nu laat zich allereerst inspireren via sociale media als Facebook en Pinterest. Vervolgens kun je via het internet op zoek naar unieke accommodaties en bijzondere ervaringen. Je vergelijkt prijzen, leest reviews en boekt vervolgens een slaapplek op een toplocatie. Vooraf kun je via Facebook je medepassagier in het vliegtuig al uitkiezen en op vakantie wil je graag in contact komen met locals. Door moderne technologieën is dit een fluitje van een cent geworden. Foto†™s die je tijdens de vakantie maakt, kunnen meteen via social media verspreid worden en opgeslagen in de cloud.

Door gebruik te maken van deze cloud, heb je altijd en overal toegang tot je waardevolle bestanden. Door slim gebruik te maken van Google Maps en websites als Rome2rio, kun je je bovendien eenvoudig oriënteren in verre landen. Via skype en online blogs kun je als reiziger het thuisfront gemakkelijk op de hoogte houden. Na thuiskomst wordt er niet langer een avondje georganiseerd om foto†™s te laten zien, deze staan namelijk al enige tijd online. Kortom: mobiele technologieën hebben de reiswereld duidelijk veranderd.

Foto: Flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.