Meivakantie en ander reisnieuws

Het belangrijkste reisnieuws van deze week: veel meivakantie, files, fietsers, Floortje en zwetende en urinerende vliegtuigpassagiers.

Volgende week is het meivakantie en daar is dan ook veel nieuws over, de afgelopen week.

Meivakantie
Volgens het NBTC gaan er volgende week 2,8 miljoen Nederlanders op vakantie. De helft blijft in Nederland. En dat doen ze dan het liefst in een bungalow, een vakantiehuis of in een (sta)caravan. Vorig jaar gingen er nog 3,5 miljoen mensen weg in de meivakantie.

De meivakantie wordt door reisaanbieders aangegrepen om eens wat persberichten te versturen.  Volgens weekendjeweg.nl is in Nederland de kust dit jaar de populairste bestemming, gevolgd door de Veluwe. Zij kijken daarbij alleen naar  hotelovernachtingen. Ook vliegwinkel.nl heeft nieuws voor u: vrijdag 24 april is de dag die de meeste boekers van deze site als vertrekdatum hebben gekozen voor hun vliegreis. Deze mensen gaan dan vooral naar een Zuid Europese stad. Of naar Londen, de populairste bestemming dit jaar.

Verder meldde de ANVR afgelopen week dat het minder slecht gaat met het aantal boekingen. Er zijn nu 13% minder boekingen ten opzichte van 2008 en dat was een maand geleden nog 18%.

ANWB
Zoals gebruikelijk  voorafgaand  aan een vakantie komt de ANWB met een filewaarschuwing. Files voorspellen in Nederland is het makkelijkst dat er is: “Ja er is file”. Het is zoiets als het weer voorspellen in Schotland: “Morgen regen”. De ANWB waarschuwt dus voor files richting de grens en de populaire vakantiebestemmingen in Nederland. En richting Antwerpen is op de E19 tot 9 mei maar  één rijstrook beschikbaar. In de landen om ons heen is 1 mei een feestdag en dan wordt het dus ook druk op de wegen.

Meimaand fietsmaand
De landelijke vvv’s hebben mei uitgeroepen tot “meimaand fietsmaand“. Er zijn meer dan 300 fietsroutes beschikbaar en er worden ‘leuke activiteiten’ georganiseerd. Een daarvan is de poging (ja poging, want het is nog allerminst zeker dat het lukken zal) om het wereldrecord fietsbel bellen te verbreken. Komt dat zien!

En volgens de Stichting Landelijk Fietsplatform levert het recreatief fietsen Nederland dik €1 miljard op. De bestedingen worden onderweg gedaan en er wordt veel uitgegeven aan fietsen en toebehoren. De trend voor 2009 is de fiets met elektrische hulpmotor.

Schiphol
Schiphol krijgt er een nieuwe winkel bij op Schiphol PLaza. Reden voor het volgende persbericht:

Vandaag opent Jill&James haar deuren op Amsterdam Airport Schiphol. Jill&James, een uniek concept met allerlei handige diensten onder één dak, is gevestigd in Shopping Centre Schiphol Plaza, in Aankomst 4, en is zeven dagen per week van 7.00 uur tot 22.00 uur geopend.  Jill&James omvat een postkantoor, een apotheek, een stomerij, een schoen- en kledingreparatie, een geldautomaat en oplader voor de Chipknip, een uitzendbureau en een Telemedium. Hiermee is het mogelijk om via een live verbinding met diverse overheidsdiensten en dienstverleners op afstand face-to-face te communiceren.

Als iemand begrijpt wat dat betekent, hoor ik dat graag.

Mandela
Het voormalige woonhuis van Nelson Mandela in Soweto is verbouwd en weer open voor publiek. Het museum herbergt  oude foto†™s en persoonlijke bezittingen van de voormalige Zuid Afrikaanse president.

En verder
Llink was al gered en nu is ook Floortje Dessing weer aan de bak. Ze verhuist met haar programma ‘3 op Reis’ naar BNN.

Deze week wordt een oud Russisch vliegtuig naar vliegveld Teuge getransporteerd. Het toestel zal worden omgebouwd tot luxe hotelsuite en in juli geopend.

Vanuit Londen gaat prijsvechter AirAsiaX voortaan dagelijks vliegen naar Kuala Lumpur.

Op luchthaven Gatwick bij Londen werden de zenuwen van de passagiers van een Airbus 300 met bestemming Egypte op de proef gesteld. Het toestel brak drie keer een poging tot opstijgen af met hard remmen aan het eind van de landingsbaan. Na een reparatie steeg het toestel uiteindelijk bij de vierde poging wel op met aan boord passagiers met het angstzweet op hun rug.

In Amerika werd een man veroordeeld tot drie weken cel voor het plassen over een medepassagier tijdens een vlucht. De man had teveel gedronken.

En tot slot bestaat  Amersfoort  dit jaar 750 jaar en viert dat met tal van activiteiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.