Luchtvaartmaatschappij Open Skies

Sinds enige tijd vliegt luchtvaartmaatschappij Open Skies “Business Class Only” vanaf Schiphol naar New York JFK.

Gisteren maakte Open Skies bekend dat het de fusie met het Franse L’Avion heeft afgerond. Het voert nu ook vluchten uit onder de Open Skies naam tussen Parijs en New York.

Open Skies is een dochter van British Airways en wil zich onderscheiden met vliegtuigen met alleen maar Business Class stoelen. Ze bieden twee varianten: Biz Bed en Biz Seat.

Biz Bed heeft een cabine met 12 stoelen die helemaal plat kunnen zodat je een bed hebt. In de Biz Seat cabine zitten 72 stoelen met ook behoorlijk veel ruimte. (zie foto boven) De stoelen kunnen 140 graden naar achteren gekanteld worden en hebben ongeveer 125 cm beenruimte.

Naast de ruimte biedt Open Skies ook snelle incheck procedures en bagage afhandeling. En ze geven hoog op van hun menu aan boord en de wijn en champagne die ze daarbij serveren. Je kunt op Schiphol en JFK ook gebruik maken van de airport lounges van BA en ze hebben zelfs een  conciërge  service die je kunt bellen voor uitgaanstips of om reserveringen te maken.

Open Skies vliegt met Boeing 757-200 toestellen waarin normaal gesproken 200 mensen kunnen maar die zijn omgebouwd tot Business Class Only toestellen met plaats voor 84 passagiers.

BA wil met Open Skies de concurrentie aangaan met KLM op de route Schiphol – New York. Ben wel benieuwd of de timing goed is; door de economische teruggang zien luchtvaartmaatschappijen een  enorme  afname van het aantal zakenreizigers.

Maar misschien dat het concept ook particulieren aanspreekt. De prijs van een Biz Bed begint vanaf ongeveer €890 en  daarvoor  krijg je wel een hoop ruimte. Ook het snelle inchecken en de bagage afhandeling is velen waarschijnlijk wel wat waard.

Zoals gezegd, is de prijs een Biz Seat vanaf €890. Dat is dan wel een ‘restricted’ ticket dat je niet of moeilijk kunt omboeken. Een Biz Bed heeft een vanaf prijs van €1800. De prijzen  variëren  en zijn afhankelijk van de drukte.

De vluchten worden dagelijks uitgevoerd en vertrekken om 13:45 vanaf Schiphol en om 20:20 uur vanaf New York JFK.

De Biz Bed cabine ziet er zo uit. Lijkt me wel uit te houden.

One reply on “Luchtvaartmaatschappij Open Skies”

klinkt wel goed. Volgens mij zijn er meerdere maatschappijen die het met alleen BC proberen. Handig lijkt me dat het inchecken een stuk sneller gaat. En de beenruimte natuurlijk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.