E-visum Oezbekistan aanvragen

Visum Oezbekistan

Visum update 01-02-2019: Het lijkt erop dat je vanaf 1 februari 2019 geen visum meer nodig hebt om maximaal 30 dagen in Oezbekistan te verblijven. De Oezbeekse ambassade in België geeft nog niet de volledige informatie  over de nieuwe visa regeling online weer.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een rondreis door Oezbekistan? Binnen 8 dagen kan je de hoogtepunten van Oezbekistan ontdekken. Vraag je online je eigen reisplan voor een rondreis Oezbekistan aan!

Oezbekistan is geen gebruikelijke bestemming. Voor een reis naar Oezbekistan  heb je voordat je vertrekt een E-visum nodig. Bij het passeren van de grens of verblijf in Oezbekistan ben je verplicht om in het bezit te zijn van een geldig paspoort en E-visum. 

Het aanvragen van een E-visum voor Oezbekistan kan eenvoudig en digitaal via opreis.  Aan de hand van de door jou afgegeven informatie vragen wij bij onze lokale partner een E-visum voor aan. 

 • Betrouwbare Oezbekistan uitnodiging

  Via onze betrouwbare partner ontvang je een officiële uitnodiging voor je visum voor Oezbekistan.

  Snel en zorgvuldig een uitnodigingsbrief voor Oezbekistan

  Opreis.nl controleert je aanvraag zorgvuldig. Binnen 10 – 14 dagen ontvang je een uitnodiging voor een visum Oezbekistan. Heb je meer haast? Vink dan ”spoed’ aan tijdens je aanvraag hieronder. Opreis.nl zal dan de aanvraag versnellen tot ongeveer een week.
  Voor de afhandeling van de aanvraag zijn we afhankelijk van de reactiesnelheid van de Oezbeekse autoriteiten. Hoewel bovenstaande doorlooptijden doorgaans kloppen, kan het voorkomen dat de aanvraag langer duurt. Doe je aanvraag dus op tijd, zeker in de zomermaanden.

  Flexibiliteit uitnodiging Oezbekistan

  Stel, na je aanvraag veranderen je reisdata alsnog. Dan kun je de uitnodiging voor Oezbekistan alsnog aanpassen. Dit kan tot het moment dat je  de visumaanvraag hebt ingediend.

  Hoe werkt het aanvragen van een visum Oezbekistan

  • Stap 1) Je vult de gegevens in via opreis.nl
  • Stap 2) Je kunt eenvoudig en veilig afrekenen met iDEAL of Bancontact / Mister Cash. Vervolgens  ontvang je meer informatie over het aanvragen van het visum en ontvang je  de officiële uitnodigingsbrief per email binnen 10-14 werkdagen.
  • Stap 3) Je vult een aanvraagformulier in voor een visumaanvraag. Dit kan via evisa.mfa.uz/evisa_en/
  • Stap 4) Mail het ingevulde aanvraagformulier naar opreis.nl. Dit formulier  hebben we nodig voor je uitnodigingsbrief. Ook hebben we een werkgeversverklaring nodig én een kopie van je paspoort.
  • Stap 5) Voor het aanvragen van het visum print je de Oezbeekse uitnodiging die je via opreis.nl ontvangt. Hiermee ga je naar de Oezbeekse ambassade. De ambassade van Oezbekistan  vind je in Brussel.

  Is het mogelijk om het visum eerder in te laten gaan dan de begindatum van de reis?

  Ja, dat kan. Uiteraard moet je wél het land binnen de geldigheidstermijn van je visum weer verlaten en kan de termijn van een standaard visum maximaal 15 dagen zijn. Je kunt ook kiezen voor een iets duurder visum zodat je 30 dagen in Oezbekistan mag verblijven.