E-visum Oezbekistan aanvragen

Visum Oezbekistan

Visum update 01-02-2019: Het lijkt erop dat je vanaf 1 februari 2019 geen visum meer nodig hebt om maximaal 30 dagen in Oezbekistan te verblijven. De Oezbeekse ambassade in België geeft nog niet de volledige informatie  over de nieuwe visa regeling online weer.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een rondreis door Oezbekistan? Binnen 8 dagen kan je de hoogtepunten van Oezbekistan ontdekken. Vraag je online je eigen reisplan voor een rondreis Oezbekistan aan!

Rondreis Oezbekistan

Oezbekistan is geen gebruikelijke bestemming. Voor een reis naar Oezbekistan  heb je voordat je vertrekt een E-visum nodig. Bij het passeren van de grens of verblijf in Oezbekistan ben je verplicht om in het bezit te zijn van een geldig paspoort en E-visum. 

Het aanvragen van een E-visum voor Oezbekistan kan eenvoudig en digitaal via opreis.  Aan de hand van de door jou afgegeven informatie vragen wij bij onze lokale partner een E-visum voor aan. 

Visum Oezbekistan aanvragen?
 • Uitnodiging Oezbekistan: hoe de procedure tot 2017 verliep

  Betrouwbare Oezbekistan uitnodiging

  Via onze betrouwbare partner ontvang je een officiële uitnodiging voor je visum voor Oezbekistan.

  Snel en zorgvuldig een uitnodigingsbrief voor Oezbekistan

  Opreis.nl controleert je aanvraag zorgvuldig. Binnen 10 – 14 dagen ontvang je een uitnodiging voor een visum Oezbekistan. Heb je meer haast? Vink dan ”spoed’ aan tijdens je aanvraag hieronder. Opreis.nl zal dan de aanvraag versnellen tot ongeveer een week.
  Voor de afhandeling van de aanvraag zijn we afhankelijk van de reactiesnelheid van de Oezbeekse autoriteiten. Hoewel bovenstaande doorlooptijden doorgaans kloppen, kan het voorkomen dat de aanvraag langer duurt. Doe je aanvraag dus op tijd, zeker in de zomermaanden.

  Flexibiliteit uitnodiging Oezbekistan

  Stel, na je aanvraag veranderen je reisdata alsnog. Dan kun je de uitnodiging voor Oezbekistan alsnog aanpassen. Dit kan tot het moment dat je  de visumaanvraag hebt ingediend.

  Hoe werkt het aanvragen van een visum Oezbekistan

  • Stap 1) Je vult de gegevens in via opreis.nl
  • Stap 2) Je kunt eenvoudig en veilig afrekenen met iDEAL of Bancontact / Mister Cash. Vervolgens  ontvang je meer informatie over het aanvragen van het visum en ontvang je  de officiële uitnodigingsbrief per email binnen 10-14 werkdagen.
  • Stap 3) Je vult een aanvraagformulier in voor een visumaanvraag. Dit kan via evisa.mfa.uz/evisa_en/
  • Stap 4) Mail het ingevulde aanvraagformulier naar opreis.nl. Dit formulier  hebben we nodig voor je uitnodigingsbrief. Ook hebben we een werkgeversverklaring nodig én een kopie van je paspoort.
  • Stap 5) Voor het aanvragen van het visum print je de Oezbeekse uitnodiging die je via opreis.nl ontvangt. Hiermee ga je naar de Oezbeekse ambassade. De ambassade van Oezbekistan  vind je in Brussel.

  Is het mogelijk om het visum eerder in te laten gaan dan de begindatum van de reis?

  Ja, dat kan. Uiteraard moet je wél het land binnen de geldigheidstermijn van je visum weer verlaten en kan de termijn van een standaard visum maximaal 15 dagen zijn. Je kunt ook kiezen voor een iets duurder visum zodat je 30 dagen in Oezbekistan mag verblijven.

21 reacties op “E-visum Oezbekistan aanvragen”

Dag,
Als ik een uitnodiging voor Oezbekistan wil aanvragen via jullie mag mijn datum van vertrek maximaal 15 dagen na datum van aankomst liggen. Bij ons is dat 19 dagen (28/7-15/8). Kunnen jullie voor deze periode ook een uitnodiging regelen?

Beste Harko,

LOI
Via opreis.nl kun je een uitnodigingsbrief (LOI) aanvragen voor 19 dagen. De LOI is in combinatie met een hotelovernachting bij aankomst.

Visum
Er is voor Oezbekistan een visum beschikbaar met een duur van 15 tot 30 dagen. De consulaire kosten voor het visum zijn €80. In combinatie met onze visumpartner GVS, kunnen wij de visumaanvraag voor je afhandelen. Kosten hiervoor op aanvraag. Je kunt het visum ook zalf aanvragen bij de ambassade in Brussel.

Hallo,
Wat moet ik invullen bij het kopje Inviting Party op het aanvraagformulier voor de visumaanvraag?

Hallo,
is het mogelijk om met de uitnodigingsbrief naar de ambassade te gaan en vervolgens te wachten op je visum zodat je niet 2 keer naar Brussel hoeft te rijden?

Bij ons weten kan dat helaas niet. Je kunt de vraag natuurlijk aan de ambassade voorleggen. Mocht het mogelijk zijn dan horen we dat graag!

Beste opreis.nl, ik heb een uitnodigings brief bij jullie besteld en hierbij alle vakjes ingevuld en betaald. Mijn vraag nu is wanneer en waar moet ik mijn werkgevers verklaring inleveren?

Beste Jamal, je kunt de werkgeversverklaring naar ons toesturen nadat je de bestelling hebt gedaan. De mail stuur je naar het mailadres die staat in de bevestigingsmail met instructies.

De toelichting hierboven wekt de indruk dat je zelf naar de Oezbeekse ambassade in Brussel moet voor het visum. Maar ik woon in Nederland. Kan ik dat vermijden?

Beste heer, mevrouw Bakels, stap 5) het indienen van het visum voor Oezbekistan kun je uitbesteden aan een visumbureau. Een visumbureau is een bedrijf dat voor de reiziger naar de ambassade gaat om het visum aan te vragen. Je stuurt het paspoort aangetekend op naar het visumbureau en je hoeft niet zelf naar de ambassade (in dit geval is dit in Brussel). Ook een visumbureau heeft een uitnodigingsbrief nodig, stap 1 tot en met 4 blijven van toepassing. Houd rekening met kosten voor het visumbureau, die je kunt afwegen tegenover reiskosten en tijd om naar Brussel te reizen.

kan ik een uitnodigingsbrief aanvragen zonder via jullie een hotel te boeken? We hebben zelf al een hotel geboekt voor de eerste dagen.

Beste Else, een hotel kun je zelf of via opreis.nl tijdens het bovenstaande aanvraag boeken, er worden je een aantal hotels geboden. Vergeet niet je tijdens je verblijf in Oezbekistan te registreren bij het hotel, je dient je alle nachten te registreren dat je in Oezbekistan verblijft.

Nogmaals de vraag: ben ik voor de aanvraag van een uitnodigingsbrief verplicht via opreis.nl een hotel te boeken?
Of kan ik de aanvraag van de uitnodigingsbrief koppelen aan eerder zelf geboekte hotels?

Beste Johannes, je kunt de LOI (uitnodigingsbrief Oezbekistan) aanvragen zonder dat je via opreis.nl een hotel boekt. Tijdens het invullen van de aanvraag kun je dit aangeven. Succes én fijne reis naar Oezbekistan

Een vraag: Kunnen wij gelijk uitnodiging voor 22 dagen vragen voor Oezbekistan, daar wij naar verschillende plaatsen gaan en wij gaan ook de visum voor 30 dagen aanvragen.

Vriendelijk groet: Susan

Beste Susan, je kunt een uitnodiging voor 22 dagen via opreis.nl aanvragen.

Mijn dank is groot!
Wij kunnen denk ik als ik me goed lees, 5 weken van tevoren voordat wij daar willen aankomen aanvragen… ook mede de visum aanvraag ook tijd kost??
Dank daar voor: Susan

Beste Susan, je kunt de aanvraag vanaf drie maanden voor vertrek starten. Dan heb je het visum ongeveer twee maanden voor vertrek geregeld. Hoe later je met de aanvraag start, hoe korter voor vertrek je visum klaar is. 5 weken voor vertrek zou waarschijnlijk kunnen, maar je hebt dan wel meer stress dan bij drie maanden voor vertrek. Fijne reis naar Oezbekistan!

Oh dankjewel dan zorgen we het rond midden juni naar jullie toe…

Hallo, ik vind de informatie die u geeft nogal tegenstrijdig:
U zegt bovenaan dat het per februari 2018 niet meer nodig is om een uitnodiging voor Oezbekistan aan te vragen, alleen een visum is nog nodig maar de uitnodigingsplicht is afgeschaft.

Vervolgens gaat u door over een LOI die nodig is om de visum aan te vragen. Is het nu WEL of NIET nodig een uitnodigingsbrief aan te vragen?

Beste Nienke, bedankt voor je bericht. zover bij ons bekend is een uitnodigingsbrief voor Nederlanders die naar Oezbekistan reizen voor vakantie op dit moment niet meer nodig (april 2018). Vorig jaar is de LOI ook al even afgeschaft maar na enkele weken weer ingevoerd. Dit is de reden dat wij de procedure nog niet verwijderd hebben. Ons advies is om goed te informeren bij de ambassade van Oezbekistan. Fijne reis naar Oezbekistan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.