“Zwarte Zaterdag”

Het is bijna weer zover: Zwarte Zaterdag, de drukste dag van het jaar op de wegen in met name Frankrijk.

Maar ook elders in Europa wordt het erg druk op de weg. Ook in Zuid-Duitsland, Spanje en Italië beginnen komend weekeinde de vakanties…

Het is bijna weer zover: Zwarte Zaterdag, de drukste dag van het jaar op de wegen in met name Frankrijk.

In Frankrijk wordt 600km file verwacht maar ook elders in Europa wordt het erg druk op de weg. In Zuid-Duitsland, Spanje en Italië beginnen komend weekeinde de vakanties. Zowel aankomend als vertrekkend vakantieverkeer zorgt zaterdag 31 juli voor urenlang oponthoud onder de brandende zon. Ook zondag 1 augustus is het erg druk op de wegen met komend en terugkerend vakantieverkeer.

In Frankrijk wordt het volgens de ANWB vooral druk op de wegen van en naar het zuiden:

Op de A6 al ver voor Lyon. Ten zuiden van Lyon gaat het stapvoets door de RhÁ´ne-vallei op de A7 naar Orange en verder op de A9 richting Spanje. In het westen loopt het vol op de A10 Parijs-Orléans richting Spaanse grens. Vooral bij Orléans staan lange files. Alternatieve routes naar het zuiden zijn de A39 via Bourg-en-Bresse, of door het midden via de A20 of de A71/A75. Maar ook op die wegen is het zaterdag aanschuiven. Zondag is een betere reisdag.

In Duitsland worden de langste files verwacht op de A3/A9 Frankfurt – Neurenberg – München en op de A8 van München naar Salzburg.

Ook in Oostenrijk wordt het druk dit weekeinde. Naar verwachting zal de wachttijd voor de Tauerntunnel op de A10 van Salzburg naar Villach zo’n 6 uur zijn.

In Zwitserland valt vooral vertraging te verwachten bij de St. Gotthardtunnel: op zaterdag circa 5 uur wachttijd.

Zie ook:
Actuele verkeersinformatie Duitsland
Actuele verkeersinformatie Frankrijk

TIP! Stel je eigen  inpaklijsten samen met wat je wilt meenemen op reis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.