Zieke hond, goudvissenhotel en verkeersdrukte

Laat je goudvis logeren op Schiphol, laat je hond niet ziek worden in zuid Europa, laat je niet verrassen door de vakantiefiles, laat je niet meer vervoeren door SkyEurope en laten we eens in Nederland blijven…

Vliegtuigcrash
Opnieuw een vliegtuigongeluk met een Airbus. Een A310 met circa 150 passagiers aan boord is neergestort vlakbij de Comoren  in de Indische Oceaan. Het toestel van de Jemenitische luchtvaartmaatschappij Yemenia was opgestegen in de hoofdstad van Jemen, Sanaa en onderweg naar Moroni op de Comoren, een eilandengroep ten oosten van Afrika. Reddingswerkers zoeken zijn gearriveerd in het gebied en zouden inmiddels één overlevende uit de zee hebben gehaald.

Goudvissenhotel
Op Schiphol Plaza is er tijdens  de zomermaanden een hotel speciaal voor goudvissen. Reizigers kunnen hun vis van huis meenemen en op Schiphol stallen tijdens hun vakantie. Als ze terugkomen kan de goudvis weer worden opgehaald en mee de trein in. Het goudvissenhotel is een actie van D-reizen en is er alleen voor goudviseigenaren die hun reis bij deze organisatie hebben geboekt. Of je na je vakantie weer dezelfde goudvis meekrijgt die je ook hebt afgegeven is niet bekend.

Reizen naar de diepzee
Na ruimtereizen schijnt Richard Branson alweer nieuwe plannen te hebben voor extreem toerisme. Over een paar jaar wil hij reizen gaan aanbieden naar de diepe oceaan. Hiervoor moet een speciale onderzeeër worden gemaakt van koolstofvezel, hetzelfde materiaal waar ook zijn ruimtecapsule de White Knight van is gemaakt.

Zieke hond
Volgens De Telegraaf is het meenemen van je hond of kat op vakantie niet zonder risico’s. Onder de lijn Parijs-Milaan kunnen huisdieren in Zuid Europa gestoken worden door een insect waardoor larven van de hartworm in uw geliefde viervoeter terecht kunnen komen. Deze larven worden wormen en deze wormen worden groot. Tot 30 cm en dan gaan ze aan de wandel en komen ze in het hart terecht van Fikkie en daar reageert Fikkie niet zo best op. Het klinkt allemaal erg dramatisch maar laten we niet vergeten dat het in De Telegraaf staat en het dus wel een beetje zal meevallen. Er schijnen ook middelen verkrijgbaar te zijn die voorkomen dat bovenstaand onheil plaatsvindt. Vraagt ernaar bij uwen dierenartsch.

Vliegen naar Mombasa
Vanaf komend winterseizoen vliegen Martinair en Arkefly wekelijks naar Mombasa in Kenia. De vluchten worden uitgevoerd vanaf Schiphol. Martinair vliegt vanaf november twee keer per week en Arkefly vliegt vanag begin oktober één keer per week.

SkyEurope failliet
De Slowaakse Low Cost luchtvaartmaatschappij SkyEurope heeft uitstel van betaling aangevraagd. vluchten worden op dit moment nog wel uitgevoerd. Door de economische crisis zijn de afgelopen maanden wereldwijd al zo’n 50 luchtvaartmaatschappijen failliet gegaan en volgens experts zullen nog velen volgen. SkyEurope vervoerde in 2008 meer dan drie miljoen passagiers en vliegt ook vanaf Schiphol.

KLM introduceert Economy Plus
KLM is bezig met een nieuwe klasse in haar vliegtuigen. Vanaf eind dit jaar moet het mogelijk zijn om op veel vluchten een Economy Plus ticket te kopen. De service is gelijk aan die in Economy en de stoelen van Economy Plus zitten ook in hetzelfde deel van het vliegtuig. Het verschil met Economy zit in de beenruimte. De Economy Plus plaatsen moeten meer beenruimte krijgen al is nog niet duidelijk hoeveel.

Waddenzee op Unesco lijst
De Waddenzee is door de Unesco op de werelderfgoedlijst gezet. Het waddengebied loopt vanaf Nederland via Duitsland tot in Denemarken. Het Deense gedeelte staat overigens niet op de werelderfgoedlijst. De natuur in het waddengebied is uniek en de waddeneilanden zijn populaire toeristenbestemmingen.

Eigen land populair
Ja ja, die crisis. Omdat iedereen in Nederland hartstikke arm is geworden van de crisis gaan we dit jaar niet ver weg op vakantie maar blijven we in Nederland. Tenminste, iets minder dan de helft van de Nederlanders. Volgens het NBTC blijven gaan 4,1 miljoen Nederlanders naar het buitenland op vakantie en blijven er maar liefst 3,9 miljoen in eigen land. Erg hè?

Vakantiedrukte
Dit weekend begint de zomervakantie in Nederland en dat betekent drukke wegen tot eind augustus. Vooral op vrijdagen en zaterdagen naar het zuiden en op zaterdagen naar het noorden. Dit jaar valt zwarte zaterdag op 1 augustus.
Actuele verkeersinformatie Duitsland.
ANWB verkeersinformatie.

One reply on “Zieke hond, goudvissenhotel en verkeersdrukte”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.