Zelf je bagage inchecken op Eindhoven Airport

Voortaan kun je zelf je ruimbagage inchecken op Eindhoven Airport.

EindhovenAirportBagageCheckIn

Op Eindhoven Airport kun je voortaan zelf je ruimbagage inchecken. Voorlopig is deze dienst beschikbaar voor passagiers van Transavia en Ryanair en je moet vooraf online hebben ingecheckt.

Bagage inchecken op Eindhoven Airport is nieuw. Het systeem heet Drop&Go en hiermee kun je zelf je ruimbagage inchecken. Voor vragen en hulp lopen er wel medewerkers rond.

Bedoeling van Drop&Go op Eindhoven Airport is om de afhandeling van ruimbagage sneller te maken. Net zoals je in sommige supermarkten zelfscan kassa’s hebt, is ook hier idee dat je minder hoeft te wachten.

Directeur van Eindhoven Airport, Joost Meijs, zegt over het nieuwe systeem: “Wachtrijen op luchthavens zijn niet leuk. Met het Drop&Go systeem willen we onze passagiers welkom heten en ze via een self service systeem sneller het check-in proces laten doorlopen. Wij zijn van mening dat dit de toekomst van het check-in proces op luchthavens is.”
Volgens Meijs is dit slechts één van de innovaties op de luchthaven die de komende jaren zullen worden geïntroduceerd.

Wij zijn benieuwd of het in de praktijk ook echt sneller gaat werken. Heb jij Drop&Go gebruikt? Laat ons weten wat je er van vond via een reactie.

In onderstaand filmpje wordt het systeem uitgelegd.

Parkeren Eindhoven Airport

Handig, vooraf alvast je parkeerplaats Eindhoven Aiport regelen via opreis.

10 reacties op “Zelf je bagage inchecken op Eindhoven Airport”

Ik heb onze bagage in Eindhoven zelf ingecheckt en vond het systeem zeer praktisch en gemakkelijk. Helemaal niet moeten wachten. Echt een vooruitgang.

Heel erg fijn systeem, even je boardingpas scannen, stickerband om het handvat en klaar. Dan direct naar de douane. Vanaf binnenkomst hal tot douane in 10 minuten, geen wachtrij, super!

Wij hebben het ook al 2 keer gedaan en het staat duidelijk aangegeven wat je moet doen gewoon lezen en doen wat er staat super makkelijk en je hoeft niet meer in de rij te wachten

Heb Drop&Go het vorige jaar de eerste keer gedaan. Es was gewoon super, geen wachtrij, geen wachttijden. Gebruik dit klantvriendelijk systeem binnenkort weer.

Ik heb 15 kg ruimbagage bijgeboekt en het gewicht verdeeld over 2 koffertjes. Kan ik met het drop en go systeem beide koffertjes droppen? Ik zie in de video maar mogelijkheid voor 1 stuk bagage pp

Geachte,
Ik wil 20 koffer in de bagage ruimte en 10 kg in trolley ook in de bagage ruimte en ik hen een trolley voor in bagage boven mijn hoofd .
Hoeveel moet ik betalen .
Gaarne uw reactie.
Ik wil zondag vliegen met een ticket van 31 euro. vanaf Eindhoven naar Fez.

Beste Ed,

De toegelaten hoeveelheid en het soort bagage is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. U kunt het beste even contact met hen opnemen of op hun website kijken.

Op de volgende pagina vindt u ook een overzicht voor de meest populaire maatschappijen: https://www.opreis.nl/reisvoorbereiding/handbagage/

Er stond een lange rij voor, het ging nu veel langzamer, allemaal van die prutsers. Ik vind het geen vooruitgang.

Drop & Go. Kan ik de koffers al een avond voorafgaand aan de ochtendvlucht afgeven ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.