Wintersportvakantie naar Tsjechië

Zimní sporty: op wintersport in Tsjechië

Met hoog tempo de piste trotseren in winter wonderland en daarna met rode wangen van de kou bijkomen met een lekker drankje, wintersport heeft voor veel mensen zo zijn charmes. Ook zo gek op wintersport? Dan is de kans groot dat je een vakantie hebt geboekt richting Frankrijk, Zwitserland of Oostenrijk. Maar heb je ooit nagedacht over wintersportland Tsjechië? 

Dit is een wat minder bekende wintersportbestemming. En dat is jammer, want dit land heeft je veel te bieden! Je winterse portie adrenaline scoren in de Tsjechische wintersportgebieden heeft veel voordelen. 

Prijs

Een wintersportvakantie naar de Alpen kan al gauw een kleine rib uit je lijf kosten. In Tsjechische wintersportgebieden liggen de prijzen een stuk lager. Zowel je verblijf als je skipas en het eten en drinken zijn in dit land een stuk goedkoper. Boek voor je verblijf een leuk hotel of pension, zo kom je helemaal in de winterse stemming. Je hoeft niet te verwachten dat je vanwege het lage bedrag in een hutje op de hei terecht zal komen, de meeste accommodaties zijn van alle gemakken voorzien. Wij hebben alvast een meeneemlijst voor wintersport samengeteld, zodat je niks vergeet naar Tsjechië!

Sneeuwzekerheid 

Je zou het misschien niet verwachten, omdat de Tsjechische gebergtes minder hoog zijn dan de Alpen, maar je kan van december tot april rekenen op sneeuw. Dit land is zo sneeuwzeker vanwege de oostelijke ligging. Hierdoor ben je er zo goed als van verzekerd dat je op echte sneeuw zal gaan wintersporten. Als er geen of niet genoeg sneeuw is gevallen, beschikken veel gebieden over sneeuwkanonnen. Volop mogelijkheden voor sneeuwpret dus! 

Wintersportgebieden 

De Tsjechische wintersportgebieden zijn kleinschalig en daarmee vooral geschikt voor beginners. Een voorbeeld is Spindleruv Mlyn in het gebied het Reuzengebergte, waar zo’n 25 kilometer aan pistes te vinden is. Een ander bekend gebied is het Ertsgebergte. Mocht je niet zo’n fan zijn van skiën of snowboarden, dan kan je hier ook langlaufen. Ook voor de gevorderde wintersporter is er in deze gebieden genoeg te beleven. Ben je op zoek naar een accommodatie voor deze skigebieden? Tsjechoreizen heeft een uitgebreid aanbod voor verschillende soorten accommodaties. Hier vind je voor elk wat wils, van hotel tot pension en van vakantiehuis tot appartement. 

Verzekering 

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dit is al helemaal het geval met wintersport. Helaas kan het zo zijn dat je je vakantie halverwege moet onderbreken vanwege een ongeval en dan is het wel zo prettig om te weten dat je goed verzekerd bent. Het aanbod van reisverzekeringen is erg uitgebreid. Een goede reisverzekering kan je bijvoorbeeld vinden bij Ohra. Kijk goed na wat er bij je reisverzekering inbegrepen zit om er zeker van te zijn dat alles gedekt wordt, zo kan je optimaal van je vakantie genieten. 

Een fijne, winterse en sportieve vakantie gewenst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.