Wereld Expo opent in Shanghai

In de Chinese havenstad Shanghai is de Wereld Expo 2010 geopend met een spectaculaire show.

In de Chinese havenstad Shanghai is met een spectaculaire show de Wereld Expo 2010 geopend.

De Expo is de grootste wereldtentoonstelling uit de geschiedenis. Aan het evenement doen zo’n 190 landen mee die allemaal flink uitpakken met de meest fantastische paviljoens.

Nederland is groots aanwezig op de Expo met paviljoens op palen in een omgeving die ze “Happy Street” hebben genoemd. Het ontwerp van het Nederlandse paviljoen is van architect John Körmeling. Nederland presenteert zich in Shanghai onder andere met tweehonderd kunstschapen, een haar van Vincent van Gogh, een auto op zonne-energie en een waterzuiveringsinstallatie

Het thema van Expo 2010 is “Beter City, Better Life”. Typisch Chinees stichtelijk proza. Better Life geldt overigens niet per se voor de inwoners van Shanghai die moesten wijken voor de bouw van de Expo.

China wil zich met Expo 2010 aan de wereld laten zien als een modern en belangrijk land. Kosten nog moeite zijn hiervoor gespaard. Naar verluid is er € 40 mld uitgegeven aan de Expo, iets wat overigens door de Chinese regering wordt tegengesproken.

Het expoterrein is ruim 5 km2, dat is twee keer de oppervlakte van Monaco. De organisatie verwacht 70 miljoen bezoekers waarvan het grootste deel uit China zelf.

De World Expo 2010 in Shanghai wordt gehouden van 1 mei tot en met 31 oktober 2010. Een entreekaartje kost circa €15.

Zie ook:
Shanghai in drie foto’s
World Expo 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.