Welke schoenen neem je mee op reis?

Schoenen

Het is altijd een dilemma als je op reis gaat: wanneer je eindelijk de juiste kleding bij elkaar hebt gezocht, moeten er ook nog bijpassende schoenen meegenomen worden. Maar omdat je vaak niet de ruimte hebt om bij elke outfit een ander paar schoenen mee te nemen, moet je goed overwegen wat je plannen zijn. Ga je veel wandelen? Zorg dan voor wandelschoenen. Of wordt het een strandvakantie? Dan volstaat een paar slippers ook. In dit artikel vind je een overzicht met de juiste schoenen voor op reis, bij elke activiteit.

Strandvakantie

Teenslippers kunnen prima voor op het strand, maar lopen minder fijn wanneer je toch nog even de stad in gaat. Neem daarom ook een paar sandalen mee als je op strandvakantie gaat, hier kun je prima op door de stad slenteren, maar het is toch lekker luchtig. Voor de mannen zijn dichte, zomerse schoenen ook een optie.

Wandelen en excursies

Als je van plan bent tijdens je vakantie veel te gaan wandelen of excursies te gaan maken, is het belangrijk dat je goede, stevige schoenen bij je hebt. Om te zien welke schoenen het beste passen bij jouw plannen, heeft de ANWB een handig overzicht gemaakt, waarin de verschillende soorten wandelschoenen in categorieën zijn ingedeeld. De meeste fabrikanten en winkels houden deze categorieën aan. De prijs van de schoenen is ook afhankelijk van de categorie, zo zijn schoenen uit categorie A vaak rond de €50, terwijl schoenen uit categorie C of D al gauw zo’n €250 kosten.

Uit eten of een feestje

Voor de chique gelegenheden wil je ook op vakantie natuurlijk de juiste schoenen mee je hebben, daarom is het verstandig om altijd één paar hakken of nette schoenen mee te nemen. Platte schoenen lopen misschien het lekkerst, maar de kans is groot dat je spijt krijgt als je voor een avondje uit geen hakken bij je hebt. Een paar hakken of nette schoenen mag dus niet ontbreken in je koffer.

`Instappe(rs)†™ en weggaan

Als je nog ruimte over hebt in je koffer, zijn instappers ook altijd fijn om mee te nemen. Je kunt ze snel aan en uit trekken, wat handig is als je lang moet zitten, of even wilt liggen terwijl je op het vliegveld aan het wachten bent bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.