Wachten op Schiphol: wat te doen?

wachten op schiphol

Ga jij binnenkort op vakantie met het vliegtuig? Grote kans dat er dan enkele uurtjes gewacht moet worden op Schiphol. Dit grote Amsterdamse vliegveld beschikt over voldoende faciliteiten om deze wachtende uren door te komen. Hieronder zetten we een paar mogelijkheden voor je op een rijtje die je kunt doen tijdens het wachten op Schiphol.

Panoramaterras

Breng een bezoek aan het bekende Panoramaterras op Schiphol. Dit terras staat bekend om zijn unieke uitzicht op het vliegveld en de bijhorende vliegtuigen. Er staat op het Panoramaterras ook een oude Fokker 100, het is mogelijk om deze van dichtbij te bekijken. Neem een plaatje in de cockpit en luister naar de verkeerstoren. Het Panoramaterras opent om zeven uur in de ochtend zijn deuren en sluit om acht uur in de avond.

Airport Park

Ben jij een echte natuurliefhebber? Ga dan naar het Airport Park op Schiphol! Neem plaats in de Lounge bij de D-pier en kom helemaal tot rust. De vlinders worden geprojecteerd op de muren in de ruimte, terwijl de rustgevende muziek zijn werk doet. Toegang tot het Airport Park is helemaal gratis en is de gehele dag geopend.

Floating Dutchman

Overstappen op Schiphol kan soms enorm veel tijd in beslag nemen. Duurt de overstaptijd langer dan drie uur, dan is het mogelijk om gebruik te maken van een wel zeer bijzondere attractie. Neem plaats in de Floating Dutchman, deze vertrekt als bus vanaf het vliegveld. Aangekomen in de centrum van Amsterdam zal de bus verdergaan als boot en te water gaan. De boot brengt de passagiers langs de hoogtepuntjes van de stad en vaart door de Amsterdamse grachten. De Floating Dutchman vertrekt drie keer per dag (woensdag tot en met zondag). De tickets zijn verkrijgbaar vanaf 19,50 euro.

Schiphol Behind the Scenes

Reizen via Schiphol is op zichzelf al een hele ervaring, maar het kan allemaal nog wat spannender. Kies voor tijdens het wachten ervoor om een tour te maken op het vliegveld, maar dan achter de schermen. De ‘Schiphol Behind the Scenes’ tour geeft de passagiers de kans om de hangars, de sneeuwvloot en de brandweer eens van dichtbij te zien. De tickets voor deze tour zijn verkrijgbaar vanaf 7,50 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.