Voor $95.000 de ruimte in

 Er is weer een nieuwe aanbieder van ruimtereizen bij. Rocketshiptours biedt vanaf 2011 reizen aan naar de rand van de ruimte voor $95.000.

Het bedrijf gebruikt daarvoor een speciaal ontwikkeld vliegtuigje: de Lynx. Dit vliegtuig is ontwikkeld door XCOR uit  Californië. Naar verluidt zijn er inmiddels zo’n 20 reizen verkocht.    De eerste passagier wordt de Deen Per Wimmer. Wimmer is bankier in Londen en heeft blijkbaar nog steeds een leuke bonus om stuk te slaan.

Eigenaar Jules Klar van rocketshiptours is een oudgediende in de reiswereld. Hij maakte fortuin door goedkope rondreizen door Europa te verkopen aan Amerikanen, de zogenaamde ‘$5 a day’ tours.

De Lynx is een tweepersoons ruimtevaartuig dat start en landt als een gewoon vliegtuig. Het wordt bestuurd door oud Space Shuttle astronaut Rick Searfoss. Voor $95.000 mag je naast hem plaatsnemen en vlieg je naar de rand van de atmosfeer. Het vliegtuig komt tot een hoogte van circa 60km.  

ruimtereis met de Lynx

Het is de beodoeling om vanaf 2011 vier vluchten per dag te maken. Passagiers moeten wel een basale medische keuring ondergaan. In het vliegtuig dragen de passagiers een nieuw ontwikkeld licht ruimtepak.

Rocketshiptours.com is niet het eerste bedrijf dat ruimtereizen aanbiedt maar tot nu toe wel de goedkoopste. Zoals wij eerder schreven is het op dit moment  voor de allerrijksten mogelijk om tegen betaling van $30 miljoen een reis met verblijf te maken naar het  ruimtestation  ISS.

Ook Virgin Galactic verkoopt ruimtereizen. Voor $200.000 kun je vanaf 2010 zeven minuten gewichtsloosheid ervaren. Dit toestel stijgt niet zelfstandig op maar hangt onder een groter vliegtuig waarmee wordt opgestegen. Op grote hoogte wordt het vliegtuig losgekoppeld en wordt het laatste stuk en de landing zefstandig uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.