Vliegveld Bangkok bezet

 Demonstranten tegen de Thaise regering hebben woensdag de internationale luchthaven  Suvarnabhumi  in Bangkok bezet.

Het vliegverkeer ligt stil en duizenden toeristen zijn gestrand. Vluchten van en naar het vliegveld zijn afgelast.  De KLM vlucht die dinsdag vanaf Schiphol naar Bangkok vertrok is uitgeweken naar Kuala Lumpur. Vlucht KL877 van 26/11/2008 20:35uur Amsterdam-Bangkok is  geannuleerd.

De bezettingsactie werd uitgevoerd door leden van de Peoples Alliance for Democracy die eisen dat premier Somchai Wongsawat aftreedt.

Door de actie zitten zo’n 3000 toeristen vast op de luchthaven. Er wordt gepoogd om deze te evacueren naar hotels in Bangkok. Sommige toeristen waren echter al door de paspoortcontrole heen en kunnen geen kant op.

De demonstranten bestormden woensdagmorgen het vliegveld en bezetten de vertrek- en aankomsthallen. Ook hebben ze de verkeerstoren in handen. 78 vluchten zijn inmiddels geannuleerd.

Het NL ministerie van buitenlandse zaken heeft de volgende verklaring afgegeven:
“Momenteel is het vliegveld van Suvarnabhumi gesloten in verband met een bezetting door anti-regeringsdemonstranten. Het is niet bekend hoe lang dit zal gaan duren. Reizigers wordt geadviseerd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en goed contact te houden met de touroperator en/of luchtvaartmaatschappij over eventuele reis- en opvangmogelijkheden.”

Eerdere berichten:

Noodtoestand opgeheven
Noodtoestand uitgeroepen in Bangkok
Toeristen vast op Thaise vliegvelden

Update: KLM heeft ook de vluchten van 27, 28, 29 en 30 november naar Bangkok  geannuleerd.

Update: 1/12 KLM gaat Nederlanders  repatriĆ«ren  vanaf vliegveld Phuket in Zuid Thailand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.