Vliegtuig crasht in Hudson rivier

 Een Airbus A320 van US Airways is neergestort in de Hudson rivier bij New York. Alle 150 inzittenden zouden de crash hebben overleefd.

Het vliegtuig was opgestegen van La Guardia Airport in New York voor een binnenlandse vlucht toen het werd getroffen door een groep vogels in beide motoren. Volgens getuigen vloog een motor in brand.  

De piloot wilde na het incident terugkeren naar een luchthaven in New York maar haalde het blijkbaar niet en moest een noodlanding maken in de Hudson rivier.

Op beelden is te zien dat het vliegtuig in de rivier bleef drijven waarna alle circa 150 inzittenden het vliegtuig hebben kunnen verlaten.  

Veerboten in de buurt hebben mensen opgepikt en een grote reddingsactie is in gang gezet. Het is in New York op dit moment erg koud dus de reddingswerkers willen snel iedereen in veiligheid brengen.

Onlangs werd bekend gemaakt dat de laatste twee jaar geen dodelijke incidenten meer hebben plaatsgevonden met passagiersvliegtuigen. Het moet ongetwijfeld angstaanjagend zijn geweest om in dit vliegtuig te hebben gezeten maar het lijkt er op dat ook hier iedereen het kan navertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.